Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Informare de presa: vizita a ministerului agriculturii in republica moldova

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si secretarul de stat Achim Irimescu vor participa in data de 17 iulie 2012 la o vizita oficiala, la nivel de Prim-ministru, in Republica Moldova.

Cu aceasta ocazie vor avea loc intalniri bilaterale ale partii romane si moldovene iar, in ceea ce priveste agricultura, partea romana a propus mai multe domenii de cooperare. Dintre acestea mentionam acordarea de asistenta de specialitate in domeniul vegetal – armonizarea legislatiei nationale cu cea a UE in ceea ce priveste domeniul ingrasamintelor, in domeniul schimbari climatice-energii regenerabile, in domeniile supuse eco-conditionalitatii (mediu, sanatate publica, sanatatea animalelor si a plantelor, bunastarea animalelor).

Totodata, in ceea ce priveste domeniul zootehniei, Ministerul roman al Agriculturii propune intarirea capacitatii institutionale a Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova, atat la nivel central cat si la nivel regional, a sectoarelor de activitate responsabile in elaborarea si implementarea politicii agricole comune in sectorul animal in vederea armonizarii legislatiei nationale cu legislatia UE.

De asemenea, MADR se ofera sa acorde asistenta pentru organizarea si implementarea unui sistem de eco-conditionalitate in Republica Moldova. Sprijinul MADR se va realiza prin schimb de informatii, experti, organizarea de sesiuni de instruire pe domeniile mentionate, folosind instrumentul TAIEX.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...