Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Informare de presa: vizita a ministerului agriculturii in republica moldova

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si secretarul de stat Achim Irimescu vor participa in data de 17 iulie 2012 la o vizita oficiala, la nivel de Prim-ministru, in Republica Moldova.

Cu aceasta ocazie vor avea loc intalniri bilaterale ale partii romane si moldovene iar, in ceea ce priveste agricultura, partea romana a propus mai multe domenii de cooperare. Dintre acestea mentionam acordarea de asistenta de specialitate in domeniul vegetal – armonizarea legislatiei nationale cu cea a UE in ceea ce priveste domeniul ingrasamintelor, in domeniul schimbari climatice-energii regenerabile, in domeniile supuse eco-conditionalitatii (mediu, sanatate publica, sanatatea animalelor si a plantelor, bunastarea animalelor).

Totodata, in ceea ce priveste domeniul zootehniei, Ministerul roman al Agriculturii propune intarirea capacitatii institutionale a Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova, atat la nivel central cat si la nivel regional, a sectoarelor de activitate responsabile in elaborarea si implementarea politicii agricole comune in sectorul animal in vederea armonizarii legislatiei nationale cu legislatia UE.

De asemenea, MADR se ofera sa acorde asistenta pentru organizarea si implementarea unui sistem de eco-conditionalitate in Republica Moldova. Sprijinul MADR se va realiza prin schimb de informatii, experti, organizarea de sesiuni de instruire pe domeniile mentionate, folosind instrumentul TAIEX.

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...