Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Informare de presa: vizita a ministerului agriculturii in republica moldova

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si secretarul de stat Achim Irimescu vor participa in data de 17 iulie 2012 la o vizita oficiala, la nivel de Prim-ministru, in Republica Moldova.

Cu aceasta ocazie vor avea loc intalniri bilaterale ale partii romane si moldovene iar, in ceea ce priveste agricultura, partea romana a propus mai multe domenii de cooperare. Dintre acestea mentionam acordarea de asistenta de specialitate in domeniul vegetal – armonizarea legislatiei nationale cu cea a UE in ceea ce priveste domeniul ingrasamintelor, in domeniul schimbari climatice-energii regenerabile, in domeniile supuse eco-conditionalitatii (mediu, sanatate publica, sanatatea animalelor si a plantelor, bunastarea animalelor).

Totodata, in ceea ce priveste domeniul zootehniei, Ministerul roman al Agriculturii propune intarirea capacitatii institutionale a Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova, atat la nivel central cat si la nivel regional, a sectoarelor de activitate responsabile in elaborarea si implementarea politicii agricole comune in sectorul animal in vederea armonizarii legislatiei nationale cu legislatia UE.

De asemenea, MADR se ofera sa acorde asistenta pentru organizarea si implementarea unui sistem de eco-conditionalitate in Republica Moldova. Sprijinul MADR se va realiza prin schimb de informatii, experti, organizarea de sesiuni de instruire pe domeniile mentionate, folosind instrumentul TAIEX.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...