Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Informare de presa: vizita a ministerului agriculturii in republica moldova

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si secretarul de stat Achim Irimescu vor participa in data de 17 iulie 2012 la o vizita oficiala, la nivel de Prim-ministru, in Republica Moldova.

Cu aceasta ocazie vor avea loc intalniri bilaterale ale partii romane si moldovene iar, in ceea ce priveste agricultura, partea romana a propus mai multe domenii de cooperare. Dintre acestea mentionam acordarea de asistenta de specialitate in domeniul vegetal – armonizarea legislatiei nationale cu cea a UE in ceea ce priveste domeniul ingrasamintelor, in domeniul schimbari climatice-energii regenerabile, in domeniile supuse eco-conditionalitatii (mediu, sanatate publica, sanatatea animalelor si a plantelor, bunastarea animalelor).

Totodata, in ceea ce priveste domeniul zootehniei, Ministerul roman al Agriculturii propune intarirea capacitatii institutionale a Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova, atat la nivel central cat si la nivel regional, a sectoarelor de activitate responsabile in elaborarea si implementarea politicii agricole comune in sectorul animal in vederea armonizarii legislatiei nationale cu legislatia UE.

De asemenea, MADR se ofera sa acorde asistenta pentru organizarea si implementarea unui sistem de eco-conditionalitate in Republica Moldova. Sprijinul MADR se va realiza prin schimb de informatii, experti, organizarea de sesiuni de instruire pe domeniile mentionate, folosind instrumentul TAIEX.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...