Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Infoweb 25

Autor: Meat MIlkvineri, 26 iulie, 2013

www.puidecarne.ro

Este portalul care, pe lângă ofertele diverse de pui broiler, prezintă vizitatorilor informaţii interesante despre istoricul, hibridarea şi încrucişarea pentru provenienţă a indivizilor acestei specii, precum şi alte date specifice aviculturii axate pe producţia de carne. În spaţiul care abordează “cartea de vizită” a cărnii rezultate de la puii broiler este comentat rolul energetic al produsului hibridat, valoarea sa nutritivă şi conţinutul în proteine, respectiv aminoacizi. Tot aici sunt descrise, în termeni complex-tehnici sau uşor accesibili, aspectele importante achiziţionării puilor, condiţia de furajare, calitatea carcasei, sistemul de creştere.

Consumul de carne de pui în cifre, este un rezumat al extremelor, la nivel mondial, prezentat în kg/locuitor/an, începând cu anul 2000. Apar în acest spaţiu online şi comparaţii interesante între consumul (anterior şi prezent) din România, cu cel staţionar din Europa Occidentală. Nu lipsesc estimările pentru perioada 2013-2025, care vizează punctual Europa de Est. Toate acestea sunt asociate prevederilor strategiei naţionale de dezvoltare a aviculturii.

Concluziile citate vin de la numeroşi specialişti din domeniul avicol (Burtun C.V, Appleby M.C, Văcaru-Opriş), care au demonstrat eficienţa creşterii păsărilor în sistem gospodăresc, mod de operare ce beneficiază de un grad superior de sănătate fizică animală, transpusă în frăgezimea şi gustul cărnii. În paralel cu rubrica “Produse”, poate fi vizitată o interesantă galerie foto.

www.iispv.ro

La această adresă puteţi accesa site-ul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV). Laboratorul IISPV este un instrument tehnic al ANSVSA şi are rolul de a monitoriza sanitar veterinar produsele alimentare, prin efectuarea verificărilor nivelului anumitor poluanţi, aditivi, încărcătură biologică, biotoxine, înainte ca alimentul să intre în circuitul alimentar.

Încercările de laborator ale IISPV vizează probe recoltate:

–         în cadrul programului strategic;

–    de la loturile provenite din import;

–         de la loturile destinate exportului;

–         în cadrul programelor de autocontrol;

–         în vederea extinderii de noi metode de analiză.

În pagini bine conturate tehnic şi informaţional, site-ul oferă date privind istoricul institutului, de la înfiinţare, în mai 1955, până în prezent. Actuala denumire datează din 1999. Cele mai accesate sunt paginile care prezintă rolul, subordonarea şi organigrama acestui laborator de igienă şi sănătate publică. Nu lipsesc din structura online a rubricilor: sondajele specifice domeniului, datele referitoare la relaţiile institutului cu agenţii economici, extrase din legislaţia de specialitate.

www.studiobovine.com

Ineditul studio american de radio şi televiziune online, o iniţiativă a Merck Animal Health (cunoscut în SUA şi Canada ca MSD – Sănătatea Animală), este dedicat informării privind creşterea, bunăstarea şi productivitatea bovinelor de carne. Prin interviuri cu experţi renumiţi şi sondaje tv-video online studiobovine.com se implică direct în transmiterea de propuneri şi soluţii ce ţin de acest segment al zootehniei.

Sunt dezbătute sugestiile veterinarilor şi problemele crescătorilor de vite, simultan cu prezentarea continuă a tratamentelor şi echipamentelor de ultimă generaţie. De la această adresă tv-online, sunt transmise emisiuni şi reportaje care vizează managementul fermei, strategiile de îngrijire şi tratament, medicina preventivă şi soluţiile pentru susţinerea rezultatelor performante. Scopul principal al activităţii, cu care se recomandă ineditul studio de radio-televiziune online, este “o viziune comună, integrată, la nivel internaţional, privind bunăstarea animală, productivitatea şi calitatea”.

Dintre ultimele emisiuni tv cu rating ridicat se remarcă:

–         Tratamentul mastitei bovine prelungite;

–         Eficacitatea vaccinului BVD la viţeii tineri;

–         Cauze ale encefalitei spongiforme bovine;

–         Administrarea Prednisonului în mastita bovină;

–         Rezistenţa vacilor la insulină;

–         Vârsta şi răspunsul imunităţii bovinelor;

–         Eradicarea zoonozelor din turmă.

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

http://www.goat-meat.co.uk/ Este portalul unuia dintre cei mai cunoscuti crescatori de capre pentru carne, din Marea Britanie. Infiintata in anul 2000 si extinsa in 2005, ferma Goat-Meat s-a orientat catre exploatarea caprelor din rasa Boer Boer, rasa adusa din Africa de Sud, exemplare limitate in continutul de colesterol, cu o textura...