Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

InfoWeb-Ediția 23

Autor: Meat MIlkjoi, 28 februarie, 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf

 

Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor calcule depinde reuşita tratamentului fiind uşor de înţeles ce s-ar putea întâmpla în cazul unor calcule greşite.

 

În acest sens, o rememorare a principalelor calcule din terapia veterinară este binevenită. Sunt prezentate: calculul dozei, concentraţiei şi transformările de concentraţii reducerea sau multiplicarea ordonanţelor, calculul  microcantităţilor în sânge şi organism, conversia electroliţilor, extrapolarea dozelor din medicina umană în cea veterinară, calculul administrării medicamentelor în apa de băut etc.

 

Deschiderea şi diversitatea acestui ghid online oferă practicienilor veterinari informaţii şi îndrumări cu privire la: calculul dozelor medicamentoase în timpul tratamentelor, calculul concentraţiilor, reducerea sau multiplicarea formulelor medicamentoase, calculul concentraţiei microcantităţilor, calculul concentraţiilor de medicamente din sânge, calculul concentraţiilor de medicamente din organism, unităţi de măsură anglo-saxone şi factori de conversie agreaţi, exprimarea şi conversia concentraţiei electroliţilor, extrapolarea dozelor din medicina umană în medicina veterinară, extrapolarea pe baza suprafeţei corporale, principiul medicaţiei în apa de băut necesară animalelor s.a.

 

http://www.chicken.org.au/

 

Pe acest website, puteţi face cunoştinţă cu Federaţia Australiană a Cărnii de Pui (ACMF) şi preocupările sale privind producţia şi prelucrarea acestor produse, bunăstarea şi sănătatea animalelor, protecţia mediului sau comerţul internaţional cu carne de pui. ACMF este organismul superior de coordonare şi control ale industriei cărnii de pui în Australia, reprezentant al guvernului australian în acest domeniu alimentar.

 

Alături de comunicatele curente de presă, pot fi vizualizate statisticile curente economice, graficele actualizate (care pot fi liber descărcate) permiţând conturarea unei imagini a stadiului la zi privind producţia australiană de carne de pui şi ouă, segmente economice coordonate diferit. Tot aici, previziunile şi proiectele sunt prezentate alăturat diversităţii curente a gamei de produse, îmbunătăţirii calităţii, competitivităţii cărnii de pui comparativ cu alte tipuri de carne şi orientările curente privind marketing-ul în domeniu.

 

Nu lipsesc dezbaterile pe teme importante din această activitate: nutriţie şi dietă (baza de date nutriţională), creşterea liberă a puilor, piaţa organelor de pui, reţete culinare, informaţii pentru personalul veterinar sau distribuirea geografică a fermelor. Pe lângă o diversitate de fotogalerii, ACMF prezintă pe acest site o bibliotecă video cu o multitudine de filme documentar-istorice sau imagini de ultimă oră.

 

http://www.elevage-maie.fr/

 

Pagini online grupate într-un site dedicat bovinelor de reproducţie. În atenţia utilizatorilor sunt aduse informaţii despre această grupă a taurinelor, îndeosebi a raselor pure franceze, specii importante de animale, pe plan local. Este subliniată şi comentată eficienţa anumitor rase de carne din Europa, în contrast cu rase extracomunitare sau cu elemente de încrucişare fără performanţe economice.

 

Sunt evidenţiate rasele de carne adaptate la păşunile de deal, dar şi cele din zonele abrupte, unde păşunatul se face necostisitor vara, dar furajarea hibernală implică uneori costuri deosebite. Este prezentată drept un succes creşterea intensivă a bovinelor de carne, din a cărei producţii rezultă carcase de calitate superioară. Zonele în care acest sistem are priză la fermieri sunt estul predominant lutos şi zona situată la nord de Masivul Central (Charolais). Celelalte zone sunt descrise în paralel cu rasele adaptate, evoluţia acestora în ultimele două secole şi producţiile actuale obţinute.

 

O rubrică dedicată cerealelor păioase face referire la cele peste 9 milioane de hectare de teren disponibil pe teritoriul francez. Opiniile se arată aici satisfăcute faţă de faptul că majoritatea producţiei agricole de pe aceste suprafeţe este concentrată pe patru specii cerealiere (grâu, porumb, orz şi grâu dur), acest lucru fiind considerat un element în schimbarea regimului alimentar din această ţară.

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

http://www.goat-meat.co.uk/ Este portalul unuia dintre cei mai cunoscuti crescatori de capre pentru carne, din Marea Britanie. Infiintata in anul 2000 si extinsa in 2005, ferma Goat-Meat s-a orientat catre exploatarea caprelor din rasa Boer Boer, rasa adusa din Africa de Sud, exemplare limitate in continutul de colesterol, cu o textura...