Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Infoweb

Autor: marți, 5 februarie, 2013

www.swissmilk.ch

Portal al fermierilor si procesatorilor elvetieni de lapte si lactate, editat in limba germana dar si in franceza, se adreseaza tuturor celor care doresc sa afle noutati din industria lactatelor a uneia dintre cele mai avansate tari din lume.
Cu un sumar deosebit de bigat, mereu adus la zi, site-ul prezinta ultimele actualitati si tendinte, atat specialistilor, cat si publicului larg.
Astfel, la sectiunea Productie, sunt publicate articole demne de interes pentru fermieri, cum ar fi cresterea animalelor, noutati tehnologice destinate acestora, sanatate animala, siguranta alimentara etc, dar si procesatorilor, aici fiind pus un accent deosebit pe zona de cercetare. Nu lipsesc analizele economice si de piata.
Sectiunea Alimentatie este destinata publicului larg, fara insa a omite zonele de stricta specialitate. In acelasi mod este gandita sectiunea Nutritie, care este impartinta, la randu-i, in doua subsectiuni: informatii pentru specialisti si fermieri si informatii pentru publicul larg.
O sectiune deosebit de utila pentru cei care acceseaza acest site este aceea de Servicii. Din sumarul site-ului elvetian nu lipsesc rubricile Magazin si Divertisment.

www.read.jst.go.jp

Editata si in limba engleza, pagina de Net a Japan Dairy Technical Asociation reprezinta o fereastra spre informatii deosebit de utile specialistilor din industria lactatelor, avand posibilitatea de a afla ultimele noutati dintr-o zona economica pe cat de indepartata, pe atat de performanta.
Site-ul prezinta numeroase articole pe teme de inspectii si autorizari, de legislatie japoneza dar si internationala, din zona agriculturii si a fermelor de crestere a animalelor pentru lapte, igiena dar si anchete derulate de organizatia amintita, ori preluate din presa nipona.
O sectiune deosebit de interesanta si utila este aceea a cursurilor de pregatire la care specialisti din toata lumea se pot abona, avand astfel posibilitatea de a se pune la curent si de a pune in practica ultimele metode si tehnologii utilizate in industria de lactate.
O alta sectiune foarte importanta este aceea a cercetarii si dezvoltarii, lucru care nu este de mirare, atata vreme cat portalul apatine unei institutii japoneze. Aici, sunt publicate numeroase studii din cele mai diverse zone ale domeniului, incepand cu noutatile in domeniul tehnologic si pana la cel al cercetarii de varf.

www.milk.com

Dovedind ca despre industria lactatelor si despre lapte se poate discuta si pe un ton vesel, site-ul americano-britanic abordeaza tematici dintre cele mai diverse, legate de lapte, dar si din zone mai mult sau mai putin inrudite.
Astfel, in articole pline de umor, se discuta atat despre teme strict tehnice, cum ar fi codul de bare sau productia mondiala de lapte, dar administratorii site-ului au avut grija sa creeze sectiuni speciale dedicate muzicii compusa pe tematica lactatelor, intamplari, umor pe teme de lapte, istorii adevarate.
O sectiune speciala, redactata, deasemeni, in ton vesel, este Peretele rusinii, acolo unde sunt aduse la cunostinta publicului nereguli din industria lactatelor, dar si teme adiacente pentru care cuvantul milk nu este decat un pretext.
Sectiunea Forum este deosebit de bogata, umorul cu care este conceput site-ul atragand numerosi internauti. Una peste alta, desi grafica nu este dintre cele mai inspirate, milk.com dovedeste ca se poate discuta si vesel despre teme serioase si, mai ales, se pot face bani si cu zambetul pe buze

www.dairyreport.com

Portal al bursei producatorilor si procesatorilor americani de lactate, util tuturor celor care doresc sa se puna la curent cu noutatile de pe una dintre cele mai dinamice piete din lume, site-ul prezinta zilnic date despre efectivele de animale, productia de lapte, cotatii ale produselor de lactate (pe categorii), productia de vegetale si nutreturi, depozitare si tehnologii de depozitare si frig etc.
Totodata, sunt prezentate numeroase analize de piata. Bogat in trimiteri, site-ul face legatura cu alte portaluri americane de profil dar si din celelalte zone ale zootehniei si agriculturii americane.
Proprietate a CME Group, site-ul american reprezinta una dintre cele mai eficiente oportunitati de informare din domeniu. Deosebit de interesante sunt previziunile care decurg din cotatiile zilnice de preturi ale produselor si serviciilor listate pe bursele americane de profil.
La fel de interesante sunt detaliile care prezinta decontarile tranzactiilor efectuate in perioade strict determinate, avand posibilitatea urmaririi dinamicii industriei lactatelor din Statele Unite.

Întâlniri de lucru la Berlin, cu ocazia târgului ”Săptămâna Verde”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Delegația oficială a României condusă de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Adrian OROS a avut o serie de întâlniri de lucru în prima zi a Târgului internațional pentru alimentație, agricultură și grădinărit Săptămâna Verde 2020, organizat la Berlin în perioada 17 - 26 ianuarie 2020.   În prima parte a...

Creșterea numărului de produse tradiționale atestate, analizată la MADR
Autor: meatmilk  /   luni, 20 ianuarie 2020

În data de 14 ianuarie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurare a organizat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții conducerii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, cât și președinții filialelor acestei organizații cu reprezentativitate la nivel național, ai Asociației Bio...

Infoweb

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

http://www.anarz.eu/AnarzAdministratorSite/public/default.aspx

Acest site reprezinta cartea de vizita online a Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Prof. Dr. G. K. Constantinescu. ANARZ este institutie publica, cu personalitate juridica, finantata integral de la bugetul de stat. Este autoritatea nationala competenta in domeniul zootehnic, privind ameliorarea, reproductia, conservarea si managementul resurselor genetice. Portalul prezinta publicului informatii unice privind coordonarea, la nivel national, a activitatii de ameliorare, reproductie si conservare si managementul resurselor genetice animale, prin intermediul Directiei de acreditare si monitorizare, Directiei tehnice pentru implementare (servicii tehnice zonale) si Directiei economice.

Pagina alocata Compartimentului de relatii publice pune la dispozitie comunicatele autoritatii, documente de interes public (strategii de crestere a bovinelor, bubalinelor si ovinelor, programe de insamantari artificiale, performante ale fermelor de elita), documente gestionate (lista organizatiilor acreditate pentru achizitionarea materialului seminal congelat si evidenta centrelor de colectare a materialului seminal), raportul de activitate al ANARZ, evidenta zonelor defavorizate din Romania.

Este accesibila, de asemenea, legislatia europeana specifica privind programele de ameliorare pe specii, in acelasi cadru fiind disponibile acte normative referitoare la restituirile speciale la export in sectorul carnii de vita si manzat, directivele europene privind animalele din speciile ovina si caprina reproducatoare de rasa pura, normele zootehnice aplicate animalelor reproducatoare din specia porcinelor, standardele de comercializare a oualor de incubatie si a puilor de pasari de ferma.

http://www.productis.ro

Portalul ce asigura trasabilitatea si controlul productiei, conform HACCP si ISO aloca industriei carnii unul dintre cele patru compartimente. Conform administratorilor acestui site, producatorii si procesatorii din segment precum si retelele de distributie ale produselor din carne din Romania, pentru a obtine un nivel mai ridicat de eficienta si pentru a reusi sa indeplineasca cerintele impuse de Uniunea Europeana pentru industria carnii, au nevoie de un sistem IT – software si hardware – de planificare, de monitorizare si control, de gestiune si comercializare.

Sistemul Productis se adreseaza si ofera solutii software specifice proceselor din industria carnii pentru urmatoarele domenii: abatoare, carmangerii, mezeluri, conserve, produse elaborate, produse din peste. De un real interes se bucura rubricile Procese tehnologice, avantajele in industria carnii, Beneficiile Productis MEAT, Trasabilitatea in industria carnii sau Carti de specialitate din industria carnii.

http://www.neuland-fleisch.de

Pagina online germana, preocupata de balanta cererii in industria carnii (in opinia administratorilor, cererea pentru carne de pasare a depasit consumul carnii de vita). Rezultate ale propriilor evaluari si investigatii, facute la nivel national, demonstreaza aici ca vanzarea pasarilor (indeosebi a puilor de curcan) poate creste semnificativ datorita cererii consumatorilor locali. Analiza arata ca niciun alt domeniu al agriculturii nu a fost atat de puternic industrializat, asemenea sectorului cresterii pasarilor. Este deplansa totodata disparitia cresterii semiindustriale a pasarilor de curte, activitate pe care agricultorii nu au mai recunoscut-o ca pe o sursa alternativa de venit.

In aceasta directie, sunt evidentiate separat avantajele unei colaborari cu Neuland-Fleisch, in proiectarea si derularea afacerilor ce au drept scop cresterea pasarilor in sistem semiindustrial:
– investitiile mici in procesul de reconversie a cladirilor vechi;
– sustinere, consultanta, planuri si concepte pentru constructia noilor exploatatii (incepand de la 4.000 de pui);
– introducerea pe piata, la nivel national;
– asigurarea ulterioara a vanzarii produselor, la preturi avantajoase.

Pe site, alaturi de o prezentare Neuland, mai pot fi consultate paginile dedicate cresterii si desfacerii altor animale, alaturi de rubrici pentru consumatori, pentru macelarii si articole specifice, selectate din presa germana.

INS: Față de 2018, importul de lapte brut a scăzut cu 15 %
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Conform INS, in luna noiembrie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 6,8% faţă de luna octombrie 2019 și cu 1,2% faţă de luna noiembrie 2018.   Cantitatea de lapte colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...

Participarea României la expoziția internațională “Săptămâna verde 2020”-Berlin
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Până pe data de 26 ianuarie 2020, se desfășoară la Berlin, Germania, expoziția „Săptămâna Verde 2020” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)  participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul...

Dialog România-Kazahstan, pe teme agroalimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, l-a primit la sediul instituției pe ambasadorul Republicii Kazahstan în România, ES Nurbakh Rustemov. La întâlnire au participat secretarul de stat Emil Florian Dumitru precum și directori și experți ai direcțiilor de specialitate din cadrul MADR.   Scopul...

Întâlniri de lucru la Berlin, cu ocazia târgului ”Săptămâna Verde”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Delegația oficială a României condusă de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Adrian OROS a avut o serie de întâlniri de lucru în prima zi a Târgului internațional pentru alimentație, agricultură și grădinărit Săptămâna Verde 2020, organizat la Berlin în perioada 17 - 26 ianuarie 2020.   În prima parte a...

Creșterea numărului de produse tradiționale atestate, analizată la MADR
Autor: meatmilk  /   luni, 20 ianuarie 2020

În data de 14 ianuarie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurare a organizat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții conducerii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, cât și președinții filialelor acestei organizații cu reprezentativitate la nivel național, ai Asociației Bio...