Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inova: Afumarea cărnii în câmp electrostatic

Autor: Meat MIlkmiercuri, 17 septembrie, 2014

O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ şi unul pasiv, informează MeatProcessing.

Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafaţa produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte şi după afumare cu radiaţii infraroşii. Aceasta permite scurtarea semnificativă a procesului tehnologic, însă are neajunsul costulurilor ridicate ale instalaţiei.

Una dintre cele mai mari probleme cu care industria cărnii s-a confruntat de-a lungul timpului au fost microorganismele, respectiv inhibarea şi distrugerea acestora. Metodele clasice prevăd utilizarea tratamentelor termice, a sărării şi afumării ori a aditivilor alimentari, însă în ultimii ani s-au pus lapunct metode noi, moderne care permiot nu numai creşterea conservabilităţii produsului alimentar, ci şi eficientizarea procesului sub aspect economic.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...