Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inova: Etichetă ”inteligentă”, pe bază de gelatină reactivă

Autor: Meat MIlkjoi, 2 octombrie, 2014

O tânără din Lituania a gândit o etichetă pe bază de gelatină, care își schimbă textura pe măsură ce se apropie de termenul de expirare. 

„Este vorba despre o proteină care se degradează în același ritm cu proteinele din alimente, cum sunt carnea, laptele sau brânza. Procesul de transformare din etichetă îl copiază pe cel din produse, iar astfel apropierea termenului de expirare va fi mult mai clar decât cel tipărit acum”, a declarat Solveiga Pakstaite pentru International Bussines Times.

Gelatina își modifică și textura pe măsură ce produsul nu mai este proaspăt. La început are o textură fină, apoi devine din ce în ce mai aspră. Invenția este foarte folositoare și celor care au probleme cu vederea.

De asemenea, ne-ar face să evităm produsele stricate, care nu au fost păstrate corespunzător.  Deocamdată nu e clar când va intra pe piață această invenție și cât de bine va fi primită de producătorii de alimente.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...