Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inova: Sisteme de nutriție individualizată a suinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 13 august, 2014

Hrănirea cu precizie a porcilor poate scădea cantitatea de lizină necesară cu până la 25%, iar astfel costurile hranei ar putea fi reduse cu peste 8%, făra a afecta creşterea, scrie PigProgress.net. Pentru a avea aceste rezultate canadienii încercă să dezvolte un sistem de alimentare de înaltă precizie pentru animale.

Cercetătorul canadian Dr. Candido Pomar, de la Agriculture and Agri-Food Canada a testat sistemele de alimentaţie cu precizie în creşterea porcilor şi a ajuns la concluzia că aceste sisteme pot fi extrem de eficiente.

„În prezent, majoritatea producătorilor hrănesc porcii în grup, cu diete care sunt concepute pentru a satisface cerinţele celor mai exigenţi porcii, prin urmare, cei mai multe dintre porci au primit mai multe substanţe nutritive decât au cu adevărat nevoie să-şi exprime potenţialul lor de creştere. În timpul testelor noastre, am hrănit porcii individual cu diete adaptate zilnic la nevoile individuale. Acest lucru ne-a permis să obţinem de furaje pentru consum adaptate la nevoi, pentru a avea ca rezultat creşteri similare şi în sistemele de alimentare convenţionale, dar şi pentru a reduce aportul de lizină cu 25%”, explică Dr Pomar.

„Tava de alimentare este destul de simplă şi robustă, iar software-ul calculează automat compoziţia furajelor necesare în fiecare dimineaţă pentru fiecare porc în timpul zilei vine. Foarte important este faptul că toate informaţiile sunt disponibile pentru producătorii la computer. Ei pot vedea toate datele porcilor de acasă sau la birou şi pot identifica rapid orice reduceri în creştere sau consumul de hrană. Accesul la date în timp real de fermă, cum ar fi consumul de hrană şi de creştere a animalelor este un instrument extrem de important pentru management de porc.”

Doctorul spune că în mai puţin de 10 ani, cea mai mare parte a crescătorilor de porci vor utiliza alimentarea cu precizie, deoarece beneficiile economice sunt foarte mari. Această tehnologie va putea intra pe piaţă în aproximativ 2-3 ani. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...