Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inovații în domeniul detecției și al controlului calității produselor din carne

Autor: Mircea Demeterjoi, 24 mai, 2018

Eagle Product Inspection își va lansa noile sisteme de analiză cu raze X pentru carne și produse din carne, care asigură detectarea și respingerea superioară a contaminanților fizici, efectuează analiza grăsimilor și alte controale de calitate și integritate. Aceste sisteme includ:

 

– Eagle FA3: Analiza grăsimii InLine, pentru carnea roșie, care folosește tehnologia de absorbție cu raze X DEXA, pentru a face diferența între porțiunile grase și cele slabe de 100%, din cantitatea de produs, în timp real, oferind o performanță mai bună de +/- 1CL, detectând simultan, respingând contaminanții și verificând greutatea.

 

– Mașina de examinare cu raze X Eagle RMI 400 este proiectată pentru detecția superioară a osului și a contaminanților în carnea de pasăre brută, neambalată și alte tipuri de carne care reprezintă o provocare. Conveiorul inovator și transportul inerțial reduce numărul de suprafețe care vin în contact cu produsul, ceea ce permite o salubrizare rapidă și ușoară.

 

– Sistemul Eagle Pipeline special construit pentru a răspunde provocărilor de inspecție produse de produsele din carne pompate.

 

-Noul Eagle EPX100 este o mașină cu raze X inteligentă, utilizată la inspecția produselor alimentare și a mărfurilor ambalate. EPX100 este o soluție ideală pentru producătorii mici și mijlocii, pentru ambalatori contractuali, operatori sezonieri și companii globale care caută să-și standardizeze echipamentul.

 

„Este important pentru noi să prezentăm un spectru de tehnologii de detectare, deoarece aceste expuneri acoperă toate aspectele legate de producția și ambalarea produselor alimentare și nealimentare”, a declarat pentru Packaging Europe domnul Christy Draus, Director Marketing Eagle. „Într-un moment în care siguranța alimentară, eficiența și respectarea reglementărilor sunt priorități pe piețele din întreaga lume, verificările avansate de detectare și de calitate sunt esențiale pentru producătorii care doresc să își protejeze reputația și să conserve resursele”.

Nouă metodă de tratament preliminar al laptelui destinat producției de brânzeturi
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 8 ianuarie 2018

Acolo unde sunt bani, și, mai ales, acolo unde se alocă, se face și cercetare de vârf. Dovadă, stă studiul ”A novel Pre-Tratment For Cheese Production”, realizat de o echipă internațională reunită de Departamentul pentru Alimentație a Universității din Helsinki, din care au făcut parte cercetători ai Universității College...

Utilizarea nanotehnologiei în procesarea cărnii
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 ianuarie 2018

Nanotehnologia își are rădăcinile într-o teorie emisă în 1959 de fizicianul Richard Feynman la Societatea Americană de Fizică și se referă la proprietățile componentelor la scară nanometrică și la procesul sau procesele utilizate în fabricarea și/sau biofabricarea de noi materiale măsurate la scară nanometrică. Nanotehnologia...