Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inovații în domeniul detecției și al controlului calității produselor din carne

Autor: Mircea Demeterjoi, 24 mai, 2018

Eagle Product Inspection își va lansa noile sisteme de analiză cu raze X pentru carne și produse din carne, care asigură detectarea și respingerea superioară a contaminanților fizici, efectuează analiza grăsimilor și alte controale de calitate și integritate. Aceste sisteme includ:

 

– Eagle FA3: Analiza grăsimii InLine, pentru carnea roșie, care folosește tehnologia de absorbție cu raze X DEXA, pentru a face diferența între porțiunile grase și cele slabe de 100%, din cantitatea de produs, în timp real, oferind o performanță mai bună de +/- 1CL, detectând simultan, respingând contaminanții și verificând greutatea.

 

– Mașina de examinare cu raze X Eagle RMI 400 este proiectată pentru detecția superioară a osului și a contaminanților în carnea de pasăre brută, neambalată și alte tipuri de carne care reprezintă o provocare. Conveiorul inovator și transportul inerțial reduce numărul de suprafețe care vin în contact cu produsul, ceea ce permite o salubrizare rapidă și ușoară.

 

– Sistemul Eagle Pipeline special construit pentru a răspunde provocărilor de inspecție produse de produsele din carne pompate.

 

-Noul Eagle EPX100 este o mașină cu raze X inteligentă, utilizată la inspecția produselor alimentare și a mărfurilor ambalate. EPX100 este o soluție ideală pentru producătorii mici și mijlocii, pentru ambalatori contractuali, operatori sezonieri și companii globale care caută să-și standardizeze echipamentul.

 

„Este important pentru noi să prezentăm un spectru de tehnologii de detectare, deoarece aceste expuneri acoperă toate aspectele legate de producția și ambalarea produselor alimentare și nealimentare”, a declarat pentru Packaging Europe domnul Christy Draus, Director Marketing Eagle. „Într-un moment în care siguranța alimentară, eficiența și respectarea reglementărilor sunt priorități pe piețele din întreaga lume, verificările avansate de detectare și de calitate sunt esențiale pentru producătorii care doresc să își protejeze reputația și să conserve resursele”.

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Strategii de design al produselor funcționale din carne
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 iunie 2018

În ultimii ani, a fost acordată o atenție deosebită funcțiilor fiziologice ale alimentelor, ca urmare a preocupărilor din ce în ce mai mari pentru sănătate, din partea consumatorilor. Cu toate că au existat până în prezent informații limitate privind funcționalitățile fiziologice ale cărnii, au fost studiați câțiva compuși...