Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Inovații în tehnologia de procesare a cărnii la Anuga FoodTec

Autor: Ilie Stoianluni, 9 martie, 2015

Calitatea și igiena sunt prioritățile de top în industria de procesare a cărnii. Deoarece consumatorii așteaptă produse sigure și de înaltă calitate. În perioada 24-27 martie în Köln, Anuga FoodTec va dovedi cât de mare este proporția ingineriei de automatizare și măsurare în acest sector important. Expozanții de la acest târg internațional pentru industria alimentară și a băuturilor vor da o perspectiva asupra producției de carne moderne. Vor fi prezentați senzorii de ultimă generație care controlează nu numai producția, dar care, de asemenea, înregistrează calitatea produselor prime și producția.

În orașul Schleswig-Holsteiner Böklund toată lumea știe ce este nou atunci când vine vorba de cârnați. Pe la sfârșitul anilor 1930, Böklunder a fost prima companie din Germania care a introdus producția automatizată. De atunci, compania a prevalat nu numai ca inventatorul cârnaților în borcan, dar este unul dintre pionierii unei sucursale care a câștigat recunoaștere relativ târziu în automatizare: industria de prelucrare a cărnii.

Carnea nu este doar un produs de igienă sensibil. Este mai presus de toate un produs ale cărui trăsături anatomice setează limite de automatizare de anvergură. Soluțiile care se abat de la standardele altor ramuri sunt investigate și deschid perspective economice la operațiunile de procesare. Cel mai bun exemplu în acest sens sunt aplicațiile de la EDEKA Southwest în Rheinstetten, Germania, unul dintre cele mai moderne afaceri cu carne din Europa. 20 linii de producție permit procesarea la cele mai înalte standarde a 4.000 de carcase de carne de porc și 1.000 sferturi de vită pe zi non-stop. Pentru ca o fabrică de această capacitate să lucreze eficient, toate procesele trebuie să fie sprijinite de un program IT de la primirea de bunuri la dezosare, producția, ambalarea și transportul.

Analiza timpurie a calității cărnii este de importanță centrală pentru procesul de dezosare automată in Rheinstetten. O soluție specială de hardware și software, „Image-Meater” de la CSB, clasifică părțile de carne de porc complet automat. Camerele înregistrează carcasele și le sortează în nivele diferite de calitate cu ajutorul rezultatelor măsurătorilor. În acest fel software-ul determină valoarea exactă a comerțului a tuturor părților, cum ar fi sunca, umăr, burta de porc și cotlete- fără contact și perfect igienic.

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...