Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INS: În 2013, un plus de 13 % la carnea de porc

Autor: Meat MIlkluni, 10 februarie, 2014

Numărul porcilor sacrificaţi în 2013 a crescut cu 13%, comparativ cu anul 2012, artă statisticile realizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, potrivit INS, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 13,4%, respectiv cu 5,4%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă s-a majorat cu 7,6%, respectiv cu 9,1% .

Cu toate acestea, în luna decembrie a anului 2013, în România, s-au sacrificat mai puţin porci comparativ cu perioada similară a anului 2012.

„Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 4,9%, respectiv cu 6,1%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 30,7% în totalul porcinelor sacrificate în luna decembrie. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 14,5%, respectiv cu 12,4%”. (Biroul de Presa al INS)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...