Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata în luna august 2019

Autor: meatmilkmiercuri, 23 octombrie, 2019

În luna august 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,1%.  

 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut în termeni nominali, ca serie brută cu 1,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,1%.

 

În perioada 1.I-31.VIII.2019 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-31.VIII.2018, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,2%, respectiv cu 6,5%.

 

August 2019 comparativ cu iulie 2019

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 1,1% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-10,9%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-7,9%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-6,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (-5,9%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-3,8%) și din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,4%).

 

Cifra de afaceri a crescut la comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,6%) și la comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,4%).

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,1%.

 

August 2019 comparativ cu august 2018

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 1,9% ca urmare a scăderii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-29,1%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-14,1%) și comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-3,8%).

 

Creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,3%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,5%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,6%), comerţul cu ridicata nespecializat (+3,9%) și la comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,8%).

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 1,1%.

 

Perioada 1.I-31.VIII.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2018

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2019 , comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2018, în termeni nominali, a crescut cu 5,2% datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,1%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,2%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+9,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+8,7%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,5%) și comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+1,6%).

 

Cifra de afaceri a scăzut la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-8,9%) respectiv din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-1,8%).

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 6,5%.

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul în luna septembrie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 8 noiembrie 2019

În luna septembrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2,6% și a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.   Faţă de luna...

Dificitul comerțului internațional cu produse alimentare a ajuns la 1,4 md. euro
Autor: meatmilk  /   luni, 14 octombrie 2019

Potrivit raportului emis de INS pentru primele șase luni ale anului 2019, deficitul balanței comerciale internaționale al României, cu alimente și produse alimentare a ajuns la valoarea de 1,4 miliarde de euro.   Astfel, România a important până la data de 31 august alimente și produse alimentare în valoare de 4,339 de euro,...