Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

INS: Efectivele de bovine la 1 iunie 2019

Autor: meatmilkluni, 23 septembrie, 2019

Potrivit ultimului raport emis de Institutul National de Statistica, efectivele de bovine existente la 1 iunie 2019 au scăzut faţă de aceeaşi dată a anului 2018, cu 2,0% pe total şi cu 1,6% la efectivul matcă.

 

Analizând distribuţia efectivelor de bovine la 1 iunie 2019 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 iunie 2018, se observă că ponderea acestora a crescut în regiunile:

 

Centru (+0,4 puncte procentuale) şi Sud-Est (+0,3 pp.).

 

Efectivele au scăzut în regiunile:

Sud-Muntenia (-0,3 pp.), Nord-Est (-0,3 pp.) şi Sud-Vest Oltenia (-0,1 pp.), iar în regiunile: Nord-Vest, Vest şi BucureştiIlfov a rămas constantă.

 

Detalii, in graficele de mai jos:

 

 

Problemele Registrului Genealogic, puse în dezbatere la MADR
Autor: meatmilk  /   vineri, 29 noiembrie 2019

În data de 26 noiembrie 2019, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a avut loc întâlnirea între reprezentanții MADR și unele asociații conducătoare de Registre Genealogice și care efectuează Controlul Oficial al Producțiilor (COP), în vederea discutării problemelor legate de aplicarea prevederilor privind HG...

Creşterea hibernală a găinilor ouătoare
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 7 noiembrie 2019

În creşterea găinilor, pot fi aplicate tehnologii de întreţinere foarte variate, mai ales prin gradul în care realizează satisfacerea cerinţelor faţă de condiţiile de întreţinere şi prin măsura în care corespund cerinţelor de ordin economic. Numeroasele tehnologii de întreţinere a găinilor, în perioadele temporale de creştere...