Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ins: importurile de produse alimentare au inregistrat cea mai mica scadere in prima jumtate a acestui an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In 2009, Romania a inregistrat scaderi la importurile pe toate marile sectiuni, potrivit datelor publicate de Institutul National de statistica (INS). Cel mai putin au scazut importurile de bunuri alimentare, cu doar 5,6% in primele sapte luni din 2009, la 1,7 miliarde de euro.

Recesiunea a adus o contractie puternica importurilor si a exporturilor, insa cererea pentru unele bunuri a continuat sa creasca, in ciuda mediului dificil. Potrivit datelor INS, exporturile romanesti de cereale si preparate din cereale s-au majorat cu 80% in primele sapte luni din 2009, la 424 de milioane de euro.

Si exporturile de aparate si echipamente de telecomunicatii au crescut de mai bine de doua ori, la 870 de milioane de euro. Pe de alta parte, vanzarile pe alte piete s-au injumatatit pentru combustibilii minerali si minereurile metalifere. Si vanzarile de fier si otel romanesc s-au prabusit in primele sapte luni, cu 54%, la 691 de milioane de euro.

Si cererea pentru textile si aparate industriale a scazut puternic. Singurele categorii mai mari de bunuri care s-au mentinut pe plus in perioada ianuarie-iulie au fost importurile de produse farmaceutice si de masini generatoare de putere.

Efectele dietei cu peleți asupra performanței păsărilor de curte
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Prelucrarea furajelor în pelete uniforme și durabile oferă beneficii semnificative, iar densitatea în vrac crescută, reduce segregarea și praful de alimentare, reducând astfel pierderile. Eficiența de conversie a furajelor este mult îmbunătățită, în nutriția puilor, deoarece duce la scăderea deversărilor de furaje în timpul...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 16 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru...