Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: importurile de produse alimentare au inregistrat cea mai mica scadere in prima jumtate a acestui an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In 2009, Romania a inregistrat scaderi la importurile pe toate marile sectiuni, potrivit datelor publicate de Institutul National de statistica (INS). Cel mai putin au scazut importurile de bunuri alimentare, cu doar 5,6% in primele sapte luni din 2009, la 1,7 miliarde de euro.

Recesiunea a adus o contractie puternica importurilor si a exporturilor, insa cererea pentru unele bunuri a continuat sa creasca, in ciuda mediului dificil. Potrivit datelor INS, exporturile romanesti de cereale si preparate din cereale s-au majorat cu 80% in primele sapte luni din 2009, la 424 de milioane de euro.

Si exporturile de aparate si echipamente de telecomunicatii au crescut de mai bine de doua ori, la 870 de milioane de euro. Pe de alta parte, vanzarile pe alte piete s-au injumatatit pentru combustibilii minerali si minereurile metalifere. Si vanzarile de fier si otel romanesc s-au prabusit in primele sapte luni, cu 54%, la 691 de milioane de euro.

Si cererea pentru textile si aparate industriale a scazut puternic. Singurele categorii mai mari de bunuri care s-au mentinut pe plus in perioada ianuarie-iulie au fost importurile de produse farmaceutice si de masini generatoare de putere.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...