Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: importurile de produse alimentare au inregistrat cea mai mica scadere in prima jumtate a acestui an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In 2009, Romania a inregistrat scaderi la importurile pe toate marile sectiuni, potrivit datelor publicate de Institutul National de statistica (INS). Cel mai putin au scazut importurile de bunuri alimentare, cu doar 5,6% in primele sapte luni din 2009, la 1,7 miliarde de euro.

Recesiunea a adus o contractie puternica importurilor si a exporturilor, insa cererea pentru unele bunuri a continuat sa creasca, in ciuda mediului dificil. Potrivit datelor INS, exporturile romanesti de cereale si preparate din cereale s-au majorat cu 80% in primele sapte luni din 2009, la 424 de milioane de euro.

Si exporturile de aparate si echipamente de telecomunicatii au crescut de mai bine de doua ori, la 870 de milioane de euro. Pe de alta parte, vanzarile pe alte piete s-au injumatatit pentru combustibilii minerali si minereurile metalifere. Si vanzarile de fier si otel romanesc s-au prabusit in primele sapte luni, cu 54%, la 691 de milioane de euro.

Si cererea pentru textile si aparate industriale a scazut puternic. Singurele categorii mai mari de bunuri care s-au mentinut pe plus in perioada ianuarie-iulie au fost importurile de produse farmaceutice si de masini generatoare de putere.

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...