Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: importurile de produse alimentare au inregistrat cea mai mica scadere in prima jumtate a acestui an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In 2009, Romania a inregistrat scaderi la importurile pe toate marile sectiuni, potrivit datelor publicate de Institutul National de statistica (INS). Cel mai putin au scazut importurile de bunuri alimentare, cu doar 5,6% in primele sapte luni din 2009, la 1,7 miliarde de euro.

Recesiunea a adus o contractie puternica importurilor si a exporturilor, insa cererea pentru unele bunuri a continuat sa creasca, in ciuda mediului dificil. Potrivit datelor INS, exporturile romanesti de cereale si preparate din cereale s-au majorat cu 80% in primele sapte luni din 2009, la 424 de milioane de euro.

Si exporturile de aparate si echipamente de telecomunicatii au crescut de mai bine de doua ori, la 870 de milioane de euro. Pe de alta parte, vanzarile pe alte piete s-au injumatatit pentru combustibilii minerali si minereurile metalifere. Si vanzarile de fier si otel romanesc s-au prabusit in primele sapte luni, cu 54%, la 691 de milioane de euro.

Si cererea pentru textile si aparate industriale a scazut puternic. Singurele categorii mai mari de bunuri care s-au mentinut pe plus in perioada ianuarie-iulie au fost importurile de produse farmaceutice si de masini generatoare de putere.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...