Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: importurile de produse alimentare au inregistrat cea mai mica scadere in prima jumtate a acestui an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In 2009, Romania a inregistrat scaderi la importurile pe toate marile sectiuni, potrivit datelor publicate de Institutul National de statistica (INS). Cel mai putin au scazut importurile de bunuri alimentare, cu doar 5,6% in primele sapte luni din 2009, la 1,7 miliarde de euro.

Recesiunea a adus o contractie puternica importurilor si a exporturilor, insa cererea pentru unele bunuri a continuat sa creasca, in ciuda mediului dificil. Potrivit datelor INS, exporturile romanesti de cereale si preparate din cereale s-au majorat cu 80% in primele sapte luni din 2009, la 424 de milioane de euro.

Si exporturile de aparate si echipamente de telecomunicatii au crescut de mai bine de doua ori, la 870 de milioane de euro. Pe de alta parte, vanzarile pe alte piete s-au injumatatit pentru combustibilii minerali si minereurile metalifere. Si vanzarile de fier si otel romanesc s-au prabusit in primele sapte luni, cu 54%, la 691 de milioane de euro.

Si cererea pentru textile si aparate industriale a scazut puternic. Singurele categorii mai mari de bunuri care s-au mentinut pe plus in perioada ianuarie-iulie au fost importurile de produse farmaceutice si de masini generatoare de putere.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...