Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: in martie 2010 a crescut numarul animalelor si pasarilor sacrificate, fata de luna precedenta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna martie 2010, fata de luna anterioara, a crescut numarul animalelor si al pasarilor sacrificate, dar si greutatea lor In carcasa, anunta Institulul National de Statistica. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2009, numarul animalelor sacrificate a scazut la pasari, iar la bovine, porcine, ovine si caprine a crescut. De asemenea, greutatea lor In carcasa a crescut la toate speciile de animale si la pasari.

In luna martie 2010, comparativ cu februarie 2009, numarul total de bovine sacrificate si greutatea In carcasa a acestora au crescut cu 9,3%, respectiv cu 9,7%. In unitatile industriale specializate, numarul de bovine sacrificate si greutatea lor In carcasa au crescut cu 25,0%, respectiv cu 36,4%. In luna martie 2010, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 16,9% din totalul sacrificarilor de bovine.

In aceeasi perioada, numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 45,7%, respectiv cu 45,8%. In luna martie 2010, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 77,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 57,1%, respectiv cu 58,9%.

Cea mai mare diferenta s-a Inregistrat la ovine si caprine, la care numarul total de animale sacrificate si greutatea lor in carcasa a sporit de aproape 15 ori, respectiv de peste opt ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 6,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au crescut numeric de 81 ori, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut de peste 27 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 13,9%, respectiv cu 15,7%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 86,9% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile In acest tip de unitati au crescut atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate cat si a greutatatii lor In carcasa, cu 22,9%, respectiv 23,5%.

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...