Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: in martie 2010 a crescut numarul animalelor si pasarilor sacrificate, fata de luna precedenta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna martie 2010, fata de luna anterioara, a crescut numarul animalelor si al pasarilor sacrificate, dar si greutatea lor In carcasa, anunta Institulul National de Statistica. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2009, numarul animalelor sacrificate a scazut la pasari, iar la bovine, porcine, ovine si caprine a crescut. De asemenea, greutatea lor In carcasa a crescut la toate speciile de animale si la pasari.

In luna martie 2010, comparativ cu februarie 2009, numarul total de bovine sacrificate si greutatea In carcasa a acestora au crescut cu 9,3%, respectiv cu 9,7%. In unitatile industriale specializate, numarul de bovine sacrificate si greutatea lor In carcasa au crescut cu 25,0%, respectiv cu 36,4%. In luna martie 2010, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 16,9% din totalul sacrificarilor de bovine.

In aceeasi perioada, numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 45,7%, respectiv cu 45,8%. In luna martie 2010, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 77,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 57,1%, respectiv cu 58,9%.

Cea mai mare diferenta s-a Inregistrat la ovine si caprine, la care numarul total de animale sacrificate si greutatea lor in carcasa a sporit de aproape 15 ori, respectiv de peste opt ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 6,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au crescut numeric de 81 ori, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut de peste 27 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 13,9%, respectiv cu 15,7%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 86,9% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile In acest tip de unitati au crescut atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate cat si a greutatatii lor In carcasa, cu 22,9%, respectiv 23,5%.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

Top-ul lunii aprilie al vizibilității în online a mărcilor de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii marcilor de carne si produse din carne, in online, pentru luna aprilie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai...