Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: in martie 2010 a crescut numarul animalelor si pasarilor sacrificate, fata de luna precedenta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna martie 2010, fata de luna anterioara, a crescut numarul animalelor si al pasarilor sacrificate, dar si greutatea lor In carcasa, anunta Institulul National de Statistica. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2009, numarul animalelor sacrificate a scazut la pasari, iar la bovine, porcine, ovine si caprine a crescut. De asemenea, greutatea lor In carcasa a crescut la toate speciile de animale si la pasari.

In luna martie 2010, comparativ cu februarie 2009, numarul total de bovine sacrificate si greutatea In carcasa a acestora au crescut cu 9,3%, respectiv cu 9,7%. In unitatile industriale specializate, numarul de bovine sacrificate si greutatea lor In carcasa au crescut cu 25,0%, respectiv cu 36,4%. In luna martie 2010, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 16,9% din totalul sacrificarilor de bovine.

In aceeasi perioada, numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 45,7%, respectiv cu 45,8%. In luna martie 2010, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 77,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 57,1%, respectiv cu 58,9%.

Cea mai mare diferenta s-a Inregistrat la ovine si caprine, la care numarul total de animale sacrificate si greutatea lor in carcasa a sporit de aproape 15 ori, respectiv de peste opt ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 6,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au crescut numeric de 81 ori, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut de peste 27 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 13,9%, respectiv cu 15,7%. In unitatile industriale specializate s-a realizat 86,9% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile In acest tip de unitati au crescut atat din punct de vedere al numarului de pasari sacrificate cat si a greutatatii lor In carcasa, cu 22,9%, respectiv 23,5%.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...