Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: mai putine animale sacrificate in luna iunie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul animalelor sacrificate si greutatea lor in carcasa a scazut in iunie la porcine, ovine, caprine si pasari, in timp ce la bovine a crescut, comparativ cu luna mai, potrivit datelor transmise de INS, relateaza Recolta.eu.

Astfel, numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 12%, respectiv cu 8,3%.

In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 10,0%, respectiv cu 9,6%. In luna iunie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 16,1% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 4,0%, respectiv cu 6,5%. In luna iunie 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 80,7% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 10,8%, respectiv cu 11,2%, se precizeaza in datele INS.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 32,0%, respectiv cu 7,4%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 0,5% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa cu 33,3%, respectiv cu 13,6%.

Potrivit INS, numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 7,1%, respectiv cu 9,9%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 96,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 6,2%, respectiv cu 9,8%.
In perioada iunie 2011 – iunie 2012, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate s-au inregistrat in lunile decembrie si aprilie la porcine, respectiv la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

Iunie 2012 comparativ cu iunie 2011

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 11,1%, respectiv cu 13,1%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 10,0%, respectiv cu 6,8%.

O situatie similara se regaseste la porcine, unde numarul total de sacrificari si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 5,7%, respectiv 0,1%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 8,1%, respectiv cu 10,0%.
Pe de alra parte, numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 0,8%, respectiv cu 9,2%. Taierile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut de 9,0 ori, respectiv de 5,6 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 4,4%, respectiv cu 4,5%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat scaderi atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 0,4%, respectiv cu 4,8%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...