Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: mai putine bovine si porcine in 2008

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Efectivele de bovine si porcine inregistrate in Romania la data de 1 decembrie 2008 erau in scadere fata de numarul de animale din anul anterior, iar efectivele de ovine, caprine si pasari au inregistrat cresteri, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Scaderea efectivelor de bovine si porcine din anul 2008 a fost cauzata in special de conditiile climatice nefavorabile din anul 2007, cand s-a inregistrat scaderea productiei de furaje si implicit la cresterea numarului animalelor sacrificate, arata INS. Numarul total de bovine era, la 1 decembrie 2008, de 2,68 milioane de capte, in scadere cu 4,8 % fata de aceeasi data a anului anterior, iar efectivul matca, in care sunt incluse vaci pentru lapte, bivolite si junici pentru reproductie, a scazut de asemenea, cu 5,4 %, la 1,63 milioane de capete.

Numarul de porcine a scazut cu 6,0 %, la 6,17 milioane de capete, iar efectivul matca – scroafe de prasila, a fost mai mic cu 14,9 % la 1 decembrie 2008 fata de aceeasi perioada din 2007. In acelasi timp, numarul total de ovine si caprine a avansat cu 4,8%, la 9,78 milioane de capete, iar efectivul matca – oi, mioare si capre, s-a majorat cu 5,3 %, la 8,33 milioane de capete. Numarul total al pasarilor a inregistrat o crestere cu 2,8 %, ajungand la 84,37 milioane de capete, iar efectivele de pasari ouatoare au crescut cu 0,7 %, la 45,52 milioane de capete.

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...