Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INS: Numărul animalelor sacrificate a crescut

Autor: Meat MIlkjoi, 11 iulie, 2013

În luna mai 2013, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, porcine şi ovine şi caprine, iar la păsări au crescut. Comparativ cu luna mai 2012, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la toate speciile.

În mai 2013 comparativ cu luna similară a anului trecut, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 24,0%, respectiv cu 26,7%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 10,0%, respectiv cu 7,1%. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 22,5%, respectiv cu 26,2%.

 

Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 9,1%, respectiv cu 10,6%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 2,6 ori, respectiv de 3,1 ori. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 5,3 ori, respectiv de 4,2 ori. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,9%, respectiv cu 8,9%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 0,1%.

 

Mai 2013 comparativ cu aprilie 2013

 

Față de luna precedentă, în mai, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 17,3%, respectiv cu 19,0%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a scăzut cu 8,3%, iar greutatea în carcasă a acestora a rămas aproape constantă. În luna mai 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 17,7% din totalul sacrificărilor de bovine.

 

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,4%, respectiv cu 3,9%. În luna mai 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost 77,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 11,4%, respectiv cu 14,9%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 36,6%, respectiv cu 30,4%.

 

Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 1,1% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 68,6%, respectiv cu 63,5%.

 

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 2,9%, respectiv cu 2,4%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,9%, respectiv cu 1,4%.

 

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii. În perioada mai 2012 – mai 2013, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte. (Recolta.eu)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...