Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: numarul animalelor sacrificate a crescut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Recolta.eu,numarul animalelor si pasarilor sacrificate a crescut in februarie, fata de prima luna a anului, la toate speciile, iar greutatea in carcasa a scazut la porcine, in timp ce la bovine, ovine si caprine si pasari a crescut, a anuntat ieri Institutul National de Statistica.

„Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 19,5%, respectiv cu 9,3%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 12,5%, respectiv cu 6,3%. In luna februarie 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 14,3% din totalul sacrificarilor de bovine”, arata INS.

Numarul de porcine sacrificate a crescut cu 0,3%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 1,9%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat in februarie 79,2% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 17,1%, respectiv cu 19,1%.

Totodata, numarul de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 29,4%, respectiv cu 31,5%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 0,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa, de 4 ori, respectiv de 5,7 ori.

In ceea ce priveste pasarile, datele INS arata ca numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut cu 18,5%, respectiv cu 0,7%.

In unitatile industriale specializate s-au realizat 77,6% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea lor in carcasa, cu 1,5%, respectiv cu 3,2%.

Fata de februarie 2011 numarul animalelor si pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la bovine, iar la porcine, ovine si caprine si pasari au crescut.

Astfel, numarul de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 41%, respectiv cu 41,7%. La porcine cei doi indicatori au crescut cu 1,3%, respectiv 2,3%, la ovine si caprine cu 4,8%, respectiv 16,7%, iar la pasari cu 21,3%, respectiv 14,9%.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....