Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: productia de carne a crescut in 2011, comparativ cu 2010

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Institutul National de Statistica (INS) a publicat, vineri, rezultatele studiului „Efectivele de animale si productia animala in 2011”. Potrivit acestui material,productia totala de carne a crescut cu 4% in 2011, comparativ cu anul 2010, iar productiile de lapte si oua au inregistrat cresteri cu 1,9%, respectiv cu 2,1%, relateaza Recolta.eu.

Potrivit aceleiasi surse, greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a crescut cu 4%, cresterile provenind de la ovine si caprine cu 10%, de la pasari cu 7%, de la bovine cu 3,4% si de la porcine cu 0,7%.

In anul 2011, comparativ cu anul 2010, structura pe sortimente a productiei de carne arata cresterea ponderii productiei de carne de pasare (+1 puncte procentuale), de ovine si caprine (+0,5 puncte procentuale), fiind in scadere ponderea productiei de carne de porcine (-1,4 puncte procentuale) si de bovine (-0,1 puncte procentuale). Ponderea productiei de carne la alte specii a ramas constanta.

In ceea ce priveste productia totala de lapte de vaca, in anul 2011, aceasta a fost de 43,728 milioane hectolitri (inclusiv consumul viteilor), cu 1,143 milioane hectolitri (+2,7%) peste nivelul anului precedent. In regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-44,2%) si Sud Muntenia (-0,8%) s-au inregistrat scaderi, iar in regiunile Nord-Vest (+10,6%), Sud-Est (+5,2%), Vest (+2,1%), Sud-Vest Oltenia (+1,8%), Centru (+0,9%), si Nord-Est (+0,6 %) cresteri.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...