Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: productia de carne a scazut cu 5% anul trecut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a scazut cu 5,1% anul trecut, comparativ cu 2007, tendinta urmata si de productia de lapte, care a coborat cu 3,3%, arata cifrele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Greutatea pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a scazut cu 1,4%, la 410.000 tone, cea a ovinelor si caprinelor cu 5,5%, la 104.000 tone, a porcinelor cu 5,8%, la 605.000 tone, si a bovinelor cu 8,1%, la 306.000 tone, se arata intr-un comunicat al INS privind productia animala obtinuta in anul 2008. Pe sortimente, a crescut ponderea productiei de carne de pasare cu un punct procentual si a scazut cea a productiei de carne de porcine cu 0,3 puncte procentuale, de bovine cu 0,7 puncte procentuale, iar ponderile productiilor de carne de ovine si caprine si alte specii au ramas constante.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...