Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ins: productia de carne a scazut cu 5% anul trecut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Greutatea animalelor si pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a scazut cu 5,1% anul trecut, comparativ cu 2007, tendinta urmata si de productia de lapte, care a coborat cu 3,3%, arata cifrele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Greutatea pasarilor destinate sacrificarii pentru consum a scazut cu 1,4%, la 410.000 tone, cea a ovinelor si caprinelor cu 5,5%, la 104.000 tone, a porcinelor cu 5,8%, la 605.000 tone, si a bovinelor cu 8,1%, la 306.000 tone, se arata intr-un comunicat al INS privind productia animala obtinuta in anul 2008. Pe sortimente, a crescut ponderea productiei de carne de pasare cu un punct procentual si a scazut cea a productiei de carne de porcine cu 0,3 puncte procentuale, de bovine cu 0,7 puncte procentuale, iar ponderile productiilor de carne de ovine si caprine si alte specii au ramas constante.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...