Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ins: sacrificarile au crescut in aprilie 2010 la bovine si pasari si au scazut la porcine, ovine/caprine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut in luna aprilie 2010 cu 59,3 la suta, respectiv cu 30,7 la suta, comparativ cu luna precedenta, se arata in datele provizorii publicate, luni, de Institutul National de Statistica (INS).

Datele statistice arata ca numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 9,3 la suta, respectiv cu 10,6 la suta, in timp ce sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 75,1 la suta din totalul porcinelor sacrificate.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2,5 ori, respectiv de 2,7 ori. Taierile in unitatile industriale specializate care detin o pondere de 0,2 la suta din totalul sacrificarilor de ovine si caprine si greutatea in carcasa a acestora, au scazut de 11,6 ori, respectiv de noua ori.

Cresteri s-au consemnat si in cazul pasarilor. Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,4 la suta, respectiv cu 7,6 la suta. La fel ca si in cazul porcinelor, totalul taierilor in unitatile industriale specializate a fost de 75,1 la suta din totalul taierilor de pasari.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2009, numarul animalelor sacrificate a crescut la bovine cu 5,6 la suta si la pasari cu 1,9 la suta. Scaderi s-au inregistrat la porcine, cu 9,1 la suta, la ovine si caprine, cu 16,1 la suta.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...