Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

INS: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în august 2019

Autor: meatmilkluni, 14 octombrie, 2019

Conform ultimului raport emis de INS, in luna august 2019 faţă de luna iulie 2019, numărul sacrificărilor şigreutatea în carcasă au crescut la bovine şi la ovine şi caprine şi au scăzut la porcine şi la păsări.

 

În comparaţie cu luna august 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea încarcasă au crescut la bovine şi la păsări şi au scăzut la porcine şi la ovine şi caprine.

 

(1-Termenul de „carcasă”:

 

  1. a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).

 

  1. b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă.

 

  1. c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

 

  1. d) La păsări, greutatea în carcasă înseamnă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

 

2-Greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate.)

 

INS: Valoarea producţiei agrozootehnice în 2018, pe regiuni (date definitive)
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 octombrie 2019

 Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2018 faţă de anul 2017 a fost 107,2% pe total, 111,5% la producţia vegetală şi 97,4% la producţia animală.   Valoarea serviciilor agricole a contribut cu 1,4% la valoarea producţiei ramurii agricole la nivel naţional, în anul 2018.   În anul 2018 producţia vegetală...

In 2017, agricultura României a contribuit cu 4,3 % la formarea PIB-ului
Autor: meatmilk  /   miercuri, 16 octombrie 2019

Conform raportului emis de INS, și care conține datele definitive ale formării Produsului Intern Brut al României, pentru anul 2017, agricultura a avut un aport de 4,3 %, în creștere cu 0,6 %, față de anul anterior (vezi tabelul de mai jos).   Potrivit aceluiași raport, produsul intern brut estimat pentru anul 2017 (date...