Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inspectori DSVSA reținuți de DNA!

Autor: Meat MIlkmarți, 12 august, 2014

O echipă, formată din trei inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Protecţia Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, a plecat într-un control inopinat în zona Voineasa, mai exact la Obârşia Lotrului. Ei bine, „plimbarea” inspectorilor nu a fost lipsită de incidente, pentru că ei au simţit nevoia să nu plece chiar cu mâna goală de la Obârşie.

Şi astfel, cei trei angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Vâlcea au picat testul anticorupţie, fiind prinşi în flagrant cu portbagajul maşinii instituţiei plin ochi de „prinoase”. Oamenii sunt acum cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru primire de foloase necuvenite (mită) şi abuz în serviciu.
Inspectorii DSVSA Vâlcea au ajuns la Obârşia Lotrului la ora 10.00, în data de 8 august a.c. Din câte am reuşit să aflăm, din echipa de control făceau parte trei inspectori, printre care Mădălina Gherman – medic veterinar în zona Voineasa, inspectorul George Stroe – inspector DSVSA Vâlcea, dar şi un alt reprezentant al veterinarilor din judeţ al cărui nume nu l-am aflat încă. Cei trei au decis să ia „la purecat” tarabele, pensiunile şi restaurantele de la Obârşia Lotrului. Pe micii comercianţi din zonă, referindu-ne aici la o tarabă unde se vindea kurtos kalacs (cozonac secuiesc), la alta cu produse alimentare, dar şi la un fast-food, inspectorii sanitar-veterinari i-au amendat pe capete, dându-le amenzi de până la 12 milioane de lei vechi. Când s-au dus la „greii” din zonă însă, intransigenţa angajaţilor DSVSA Vâlcea s-a dus pe apa Sâmbetei, ei căzând la „mica înţelegere” şi primind foloase necuvenite pentru a trece cu vederea anumite nereguli.

Daniela Drăgan este una dintre micile comerciante din zona Obârşia Lotrului care a primit amendă de la cei trei reprezentanţi ai DSVSA Vâlcea. Ea este şi cea care a făcut denunţul la Poliţie, atunci când a văzut că de la Cabana Obârşia Lotrului, al cărei patron este Ion (Ninel) Miu, inspectorii au plecat cu portbagajul plin cu produse. „Când au ajuns vineri dimineaţa, cei trei inspectori s-au dus fiecare la câte o tarabă. Unul a venit la mine, fiind vorba de George Stroe, care a vrut să îmi confişte marfa, iar când a văzut că am documente pentru ea, a zis că îmi dă o amendă minimă de 12 milioane de lei vechi pentru că nu aveam certificatul veterinar vizat de ei. În rest, toată marfa era proaspătă la mine şi aveam certificatele de garanţie în regulă. Sigur, nu mi s-a părut corect, însă nu este o tragedie. Cu toate acestea, când am văzut că de la restaurantul lui Miu pleacă cu portbagajul plin, am sunat la 112. Consider că legea trebuie să se aplice în egală măsură şi la mici comercianţi, dar şi la marii patroni de restaurante şi pensiuni” – ne-a declarat denunţătoarea Daniela Drăgan, patroana unei tarabe cu produse alimentare de la Obârşia Lotrului.

Odată anunţaţi, oamenii legii au organizat un filtru la Voineasa, acolo unde autoturismul Dacia Duster, ce aparţine Direcţiei Sanitar Veterinare Vâlcea, a fost oprit în trafic. În portbagajul maşinii, poliţiştii au găsit saci întregi plini cu afine, dar şi plase cu peşti (păstrăv), pe care reprezentanţii DSVSA Vâlcea le-au primit de la Ninel Miu, cu titlu de mită. Sigur, cei trei inspectori veterinari au încercat să iasă basma curată din toată această poveste, susţinând în faţa poliţiştilor că afinele şi păstrăvul au fost ridicate pentru a preleva probe. Numai că, ei nu au putut să-şi justifice vorbele şi cu documente, pentru că nu aveau asupra lor niciun proces – verbal de confiscare a produselor. „Am fost anunţaţi prin 112 că o echipă a DSV Vâlcea, ce se afla în control în zona Voineasa, ar fi plecat cu portbagajul plin de foloase necuvenite. Ei au fost opriţi în trafic, iar denunţul s-a adeverit, în sensul că în portbagajul lor au fost găsite mai multe produse fără ca aceştia să deţină documente asupra provenienţei lor” – ne-a declarat inspectorul – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, comisarul-şef Nicolae Sărdărescu.(voceavalcii.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...