Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Inspectorii FSA din UK impugn noi condiții pentru carcasele de bovine

Autor: Miruna Soresculuni, 6 iunie, 2016

O listă a unor noi condiții de respingere post-mortem a început să fie pusă în aplicare, în abatoarele de ovine și bovine din Anglia. Condițiile de respingere a unei părți a carcasei pentru consumul uman au fost introduce ca parte a unui proiect avizat de AHDB și Consiliul de Agricultură și Dezvoltare, în cooperare cu FSA.
Aceste condiții noi sunt primele dintr-un efort de a îmbunătăți eficiența în ciclul de informații de la fermă la furculiță. Menținerea sănătății și bunăstării animalelor, protecția consumatorilor din Marea Britanie și sprijinirea reputația Marii Britanii în ceea ce privește exporturile sunt toate domeniile importante de interes pe care proiectul are ca scop în domenii care vizează păstrarea. Modificările au fost făcute în urma consultării industriei și experimentate cu succes în abatoarele lor.

Ca parte a proiectului, una dintre noile implementari va fi introducerea unui aspect de ecran standardizat peste abatoarelor ovine și bovine, pentru a facilita înregistrarea corectă a datelor. Acest lucru îi va ajuta pe inspectorii FSA, ceea ce va însemna că aceeași condiție poate fi găsită în același loc pe ecran.

 
„Porumbar Park salută noua condiție impusă bovinelor post mortem, deoarece acestea transmit un set mult mai simple și standardizate de tulburări, care este mai utilă pentru familia modernă”, a declarat Peter Boyes, directorul tehnic al Porumbar Park, o companie care furnizează carne de vită, de vițel și carne de vânat în Waltrose.

„Noua standardizare va însemna că ori de câte ori vitele sunt sacrificate, va exista o coerență în informațiile înregistrate de către inspectorii de carne. Acest lucru, la rândul său, va conduce la informații mai clare pentru agricultori, pentru a înțelege ce fel de tratament pentru a da cirezile lor în viitor și, de asemenea, ce acțiuni au funcționat bine.

„Această informație a fost disponibilă pentru fermierii noștri de mai mulți ani și-a văzut deja beneficii în planurile lor de sanatate propri. Suntem de părere că standardizarea și disponibilitatea acestor condiții post-mortem poate îmbunătăți calitatea turmelor de bovine din țară!

Modificări aduse OUG nr. 92/2011 privind politicile aplicate în plan intern și internațional
Autor: meatmilk  /   luni, 27 august 2018

(Comunicat MADR) În ședință de Guvern a fost aprobată modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 92/2011 pentru aprobarea organizării unor acțiuni de informare și promovare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în plan intern și internațional.   Potrivit actului normativ...

S-a schimbat Legea societăților agricole și a formelor de asociere în agricultură
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 iulie 2018

(Comunicat) În Ședință de Guvern a fost adoptată Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură ce reglementează cadrul juridic al înființării și desfășurării activității societăților agricole.   În vederea transformării...