Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: În 2016, consumul de carne din România a crescut ușor

Autor: meatmilkmiercuri, 13 septembrie, 2017

Consumul de carne din România este la un nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate, consumul mediu lunar pe o persoană fiind de 3,39 kilograme, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INSSE) transmisă la solicitarea Agerpres.

 

În documentul dat publicității de agenția de presă menționată, se afirmă:

„Consumul de carne și preparate din carne este de nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în anul 2016, de 3,39 kg/persoană, în ușoara creștere față de anul 2015.

 

Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,51 kg/persoană lunar, în creștere față de anul anterior cu 0,02 kg/persoană lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 54,2 kg/persoană”.

 

Conform INSSE, ”gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai bogat consum de carne (4,89 kg/persoană lunar carne proaspătă și respectiv 6,53 kg/persoană lunar carne proaspătă și preparate din carne)”.

Cabrales, rafinamentul picant al Spaniei
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 2 noiembrie 2017

Cine a fost vreodată în Spania, nu se poate să nu se fi delectat cu Cabrales, una dintre cele mai rafinate brânzer albastre din acea țară dar și din Europa. Sau, dacă încă nu a făcut-o, a pierdut, fiind necear ca persoana în cauză să își propună acest lucru, cu prima ocazie. Cunoscută și documentată încă din secolul XIV,...

Campania “Alege oaia”, în Piața Obor
Autor: meatmilk  /   joi, 2 noiembrie 2017

(Comunicat) Campania națională de informare și promovare „Alege oaia!”, desfășurată sub coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, continuă în acest weekend în București. Caravana campaniei se va afla sâmbătă și duminică, 4-5 noiembrie, în Piața Obor unde crescătorii de ovine îi vor aștepta pe vizitatori...