Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna aprilie 2019

Autor: meatmilkluni, 24 iunie, 2019

(Comunicat) În luna aprilie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali,a scăzut, faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 5,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,2%.

 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali, atât ca serie brută cu 7,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1%.

 

În perioada 1.I-30.IV.2019 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-30.IV.2018, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,9%, respectiv cu 9,8%.

 

Aprilie 2019 comparativ cu martie 2019

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 5,4% ca urmare a reducerii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-24,0%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-13,2%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-8,1%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-7,5%), comerţul cu ridicata nespecializat (-3,7%) și comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-0,2%).

 

Cifra de afaceri a crescut la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+8,0%) şi la comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,0%). Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu, cu 1,2%.

 

Aprilie 2019 comparativ cu aprilie 2018

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018, în termeni nominali, a crescut cu 7,3% datorită creșterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+28,2%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+19,9%), comerţului cu ridicata nespecializat (+14,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,9%) și comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+6,0%).

 

Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-9,8%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-2,2%) și la comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,3%).

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 7,1%.

 

Perioada 1.I-30.IV.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2018

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-30.IV.2019 , comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2018, în termeni nominali, a crescut cu 8,9% datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,1%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,3%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+9,5%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,9%), comerţul cu ridicata nespecializat (+8,8%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,0%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,5%), respectiv din activităţile de intermediere în comerţului cu ridicata (+1,3%).

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IV.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 9,8%.

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna aprilie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 10 mai 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna aprilie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru...

INSSE: Comerţul cu amănuntul în luna martie 2019
Autor: meatmilk  /   joi, 9 mai 2019

(Comunicat) În luna martie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 14,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%.   Faţă de luna...