Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019

Autor: meatmilkvineri, 22 martie, 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%.  

 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali atât ca serie brută cu 6,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,5%.

 

Ianuarie 2019 comparativ cu decembrie 2018

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 20,9%, ca urmare a scăderii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-36,6%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-32,2%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-27,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (-26,0%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-19,7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-19,3%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-17,2%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-13,6%).

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2018, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 1,0%, ca urmare a scăderii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-7,0%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-4,4%), comerţului cu ridicata nespecializat (-3,7%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3,3%) și comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-2,5%).

 

Creșteri s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,1%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,4%) și la comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+1,2%).

 

Ianuarie 2019 comparativ cu ianuarie 2018

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna ianuarie 2018, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 6,7% ca urmare a creșterii comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+13,4%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+7,3%), comerţului cu ridicata nespecializat (+4,7%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,1%) și comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+0,6%).

 

Comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri a scăzut cu 7,0%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna ianuarie 2018, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 7,5%, ca urmare a creșterii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+18,9%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+15,3%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+14,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,2%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,5%), comerţului cu ridicata nespecializat (+5,1%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+1,3%). Comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri a scăzut cu 5,8%.

 

GfK: Retail-ul din România, cea mai mare creștere din UE
Autor: meatmilk  /   joi, 20 iunie 2019

(Comunicat) Pentru finalul anului 2019, GfK anticipează o creștere a cifrei de afaceri de 2% pentru magazinele de retail din cele 27 de țări ale UE analizate (mai puțin Marea Britanie) în 2019. Cele mai mari rate de creștere este așteptat să le aibă România (7%) și Lituania (aproape 6%). Este, de asemenea, prognozată creștere pentru...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna aprilie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 10 mai 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna aprilie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru...