Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna septembrie 2018

Autor: meatmilkvineri, 30 noiembrie, 2018

(Comunicat) În luna septembrie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2,3% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali atât ca serie brută cu 6,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,5%.

 

În perioada 1.I-30.IX.2018 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali faţă de perioada 1.I-30.IX.2017 atât ca serie brută cu 8,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,7%.

 

Septembrie 2018 comparativ cu august 2018

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 2,3%, datorită scăderii comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-9,5%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-4,4%), şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-1,7%).

 

Creşteri au înregistrat: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,4%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+2,3%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+0,9%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (+0,2%).

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,2%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+7,5%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,3%) şi comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+0,3%).

 

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3,7%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-2,2%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-1,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (-1,2%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-0,2%).

 

Septembrie 2018 comparativ cu septembrie 2017

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 6,3% ca urmare a creșterii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+30,9%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+14,0%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+9,5%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii cu (+9,3%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,3%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+0,2%).

 

Comerţul cu ridicata nespecializat a scăzut cu 6,5%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,5%, ca urmare a creșterii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+25,8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+16,9%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,0%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+11,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,5%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+3,2%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+2,5%). Comerţul cu ridicata nespecializat a scăzut cu 2,7%.

 

Perioada 1.I-30.IX.2018 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2017

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-30.IX.2018, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2017, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 8,8% ca urmare a creșterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+15,1%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+14,6%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+12,3%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+8,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+5,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,1%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,6%).

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IX.2018, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2017, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,7%, ca urmare a creșterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+21,6%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+13,3%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+11,6%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+10,5%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,4%), comerţului cu ridicata nespecializat (+8,0%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+6,3%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,9%).

 

GpeC: În 2018, în România s-au făcut cupărături on-line în valoare de 3,5 md. euro
Autor: meatmilk  /   vineri, 25 ianuarie 2019

(Comunicat) Conform statisticilor și estimărilor GPeC împreună cu principalii jucători din piața românească de e-commerce, valoarea cumpărăturilor online a depășit pragul de 3,5 miliarde de euro în 2018, cu aprox. 30% mai mult decât în 2017, când s-au înregistrat 2,8 miliarde de euro.   Potrivit lui Andrei Radu, CEO...

INSSE: Comerțul cu ridicata în luna noiembrie 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 17 ianuarie 2019

(Comunicat) În luna noiembrie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 7,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%.   Faţă...