Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

INSSE: Comerțul cu alimente continuă să crească

Autor: meatmilkluni, 8 octombrie, 2018

(Comunicat) În luna august 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,3%, şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%.  

 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 1,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,7%.

 

În perioada 1.I-31.VIII.2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-31.VIII.2017 atât ca serie brută cu 5,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,4%.

 

August 2018 comparativ cu iulie 2018

 

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2018, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 3,3%, datorită creşterilor din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,5%) şi vânzările de produse nealimentare (+4,7%).

 

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,2%. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 0,1%, ca urmare a scăderilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,2%).

 

Creșteri au înregistrat: vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,8%) şi vânzările de produse nealimentare (+0,3%).

 

August 2018 comparativ cu august 2017

 

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2018, comparativ cu luna august 2017 a înregistrat o creştere cu 1,5% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,8%).

 

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2018, comparativ cu luna august 2017 a înregistrat o creştere cu 1,7% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,7%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,4%.

 

Perioada 1.I-31.VIII.2018 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2017

 

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2018, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2017 a înregistrat o creştere cu 5,7% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+6,9%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,8%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,0%).

 

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2018, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2017, a înregistrat o creştere cu 6,4% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+7,9%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,3%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,9%).

 

INS: Evoluția comerţului cu amănuntul în luna octombrie 2019
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 decembrie 2019

În luna octombrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,0% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,8%.     Faţă de luna...

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata în luna septembrie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 noiembrie 2019

În luna septembrie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,6%, respectiv cu 4,1%....