Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

INSSE: Comerțul en-gros continuă să crească

Autor: meatmilkvineri, 19 iulie, 2019

(Comunicat) În luna mai 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 4,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,7%.  

 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali, atât ca serie brută cu 4,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,7%.

 

În perioada 1.I-31.V.2019 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-31.V.2018, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,0%, respectiv cu 8,7%.

 

Mai 2019 comparativ cu aprilie 2019

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 4,9% datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+22,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+14,6%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+4,0%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+3,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+1,3%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+0,8%).

 

Cifra de afaceri a scăzut la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii cu 9,0%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu, cu 0,7%.

 

Mai 2019 comparativ cu mai 2018

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018, în termeni nominali, a crescut cu 4,6% datorită creșterii comerţului cu ridicata nespecializat (+15,5%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+14,5%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+13,1%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+10,2%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,6%) și comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+1,3%).

 

Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-7,1%) și la comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-4,7%).

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 4,7%.

 

Perioada 1.I-31.V.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2018

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.V.2019 , comparativ cu perioada 1.I-31.V.2018, în termeni nominali, a crescut cu 8,0% datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,5%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+11,3%), comerţul cu ridicata nespecializat (+10,4%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+9,2%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+6,8%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+6,0 %), respectiv din comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+5,8%). Activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata au scăzut cu 0,5%.

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.V.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 8,7%.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna aprilie 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 24 iunie 2019

(Comunicat) În luna aprilie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali,a scăzut, faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 5,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,2%.   Faţă...

GfK: Retail-ul din România, cea mai mare creștere din UE
Autor: meatmilk  /   joi, 20 iunie 2019

(Comunicat) Pentru finalul anului 2019, GfK anticipează o creștere a cifrei de afaceri de 2% pentru magazinele de retail din cele 27 de țări ale UE analizate (mai puțin Marea Britanie) în 2019. Cele mai mari rate de creștere este așteptat să le aibă România (7%) și Lituania (aproape 6%). Este, de asemenea, prognozată creștere pentru...