Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Efectivele de animale la 31 decembrie 2015 (Date definitive)

Autor: Meat MIlkjoi, 19 mai, 2016

Potrivit INSSE, în anul 2015 faţă de anul precedent, efectivele de păsări, bovine, ovine şi caprine au crescut, iar efectivele de porcine au scăzut. România, în anul 2015, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii Europene.

 

Numărul total de bovine la 1 decembrie 2015 a evidenţiat o creştere de 1,1%, iar efectivul matcă (vaci pentru lapte, bivoliţe pentru reproducţie şi juninci pentru reproducţie) a crescut cu 0,3%.

Numărul total de porcine şi efectivul matcă (scroafe de prăsilă) au scăzut cu 2,3%, respectiv cu 1,0%.

Numărul total de ovine şi caprine şi efectivul matcă (oi, mioare şi capre) au crescut cu 2,9%, respectiv cu 2,1%.

Numărul total al păsărilor a înregistrat o creştere cu 4,2%, iar numărul de păsări ouătoare adulte a crescut cu

2,2%.

 

Evoluţia efectivelor de animale în perioada 2006 – 2015

 

Efectivele de bovine au scăzut din anul 2006 până în anul 2011, cu 32,2%. Din anul 2011, efectivele de bovine s-au menţinut la un nivel aproximativ constant.

 

Efectivele de porcine au scăzut constant, ajungând în anul 2015 cu 27,7% mai mici faţă de anul 2006.

Efectivele de ovine şi caprine au înregistrat creşteri majore, ajungând în anul 2015 la un nivel de 11249,7 mii capete, respectiv cu 33,8% mai mare faţă de anul 2006.

 

În anul 2015, efectivele de păsări au înregistrat 78648,1 mii capete, fiind cu 7,5% mai mici faţă de anul 2006. La efectivele de bovine, România s-a situat printre primele zece ţări ale Uniunii Europene, după Franţa, Germania, Regatul Unit, Irlanda, Spania, Italia, Polonia, Olanda şi Belgia. În ceea ce priveşte densitatea la 100 ha teren, ţara noastră este urmată doar de Bulgaria.

 

La efectivele de porcine de la sfârşitul anului 2015, România s-a situat pe locul nouă în Uniunea Europeană, după Spania, Germania, Franţa, Danemarca, Olanda, Polonia, Italia şi Belgia. În ceea ce priveşte densitatea la 100 ha teren, ţara noastră este urmată de ţări precum Suedia, Finlanda, Slovacia, Grecia, Lituania şi Bulgaria.

 

La sfârşitul anului 2015, la efectivele de ovine şi caprine, România s-a situat pe locul patru în rândul Statelor Membre, după Regatul Unit, Spania şi Grecia. În ceea ce priveşte densitatea la 100 ha teren, ţara noastră se află pe locul patru în Uniunea Europeană, după Grecia, Regatul Unit şi Spania. (Pentru detalii, dați click pe imagini)

 

ins 1

ins 2

ins 3

ins 4

ins 5

 

România, ca o țară de vânzare
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 20 septembrie 2017

”Investițiile în sectorul alimentar din România reprezintă o oportunitate pentru companiile străine, datorită resurselor naturale disponibile, a numărului mare de consumatori și al statutului acestei țări. Agricultura, prelucrarea produselor alimentare și marketingul se caracterizează prin procente diferite de investiții străine....

Financial times: De ce a ajuns prețul untului la un nivel record?
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 septembrie 2017

Un deficit de aprovizionare combinat cu cererea crescândă au readus prețurile cu ridicata ale untului la un nivel record, se afirmă într-o analiză publicată în ediția de ieri a unuia dintre cele mai prestigioase instituții de presă din lume, Financial Times, semn că problema untului este globală și că naște temeri pe plan mondial....