Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

INSSE: Importurile de lapte-materie primă au crescut cu 22 %

Autor: meatmilkmarți, 7 martie, 2017

Potrivit ultimului raport emis de INSSE, importurile de lapte-materie primă au crescut cu 22% în primele 11 luni ale anului 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce exporturile au scăzut cu 37% în aceeaşi perioadă.

Romania a importat lapte-materie primă şi derivate din lapte, cu excepţia branzeturilor, de peste 116 mil. euro în perioada ianuarie-noiembrie 2016 şi a exportat de doar 31 mil. euro, importurile fiind 3,6 ori mai mari decat exporturile.

Principalele ţări din care Romania a importat lapte cu sau fără adaos de zahăr, concentrat/neconcentrat sau acru au fost Unga­ria, Polonia şi Germania, iar princi­palele ţări de destinaţie pentru lapte ro­manesc au fost Bulgaria, Grecia şi Ungaria, potrivit INSSE.

Laptele din import continuă să caştige teren pe piaţa romanească din cauza preţurilor scăzute de achiziţie, în ciuda subvenţiilor pe care fermierii romani le încasează pe cap de vacă.

Amintim ca anul acesta fermierii vor primi peste 730 de euro pe cap de vacă de lapte, cat reprezintă sprijinul cuplat zootehnic pentru vacile de lapte în campania agricolă din 2016, bani ce vor intra în conturile fermierilor anul acesta. În campania din 2015 cuantumul stabilit pentru aceeaşi schemă de sprijin era cu 100 de euro mai mare.

Chr. Hansen este Partener al Expo Conferinței Meat & Milk 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 30 martie 2017

Liderul mondial în producția și furnizarea ingredientelor naturale pentru Industria alimentară, Chr. Hansen, este Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, eveniment care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență...

INSSE: Producția de lapte și lactate în ianuarie 2017 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 10 martie 2017

Conform ultimului raport al INSSE, in  luna  ianuarie  2017,  cantitatea  de  lapte  de  vacă  colectată  de unităţile procesatoare a crescut faţă de luna ianuarie 2016 cu 1,3%   În  luna  ianuarie  2017,  cantitatea  de  lapte  de  vacă  colectată  de  la  exploataţiile  agricole ...