Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

INSSE: Importurile de lapte-materie primă au crescut cu 22 %

Autor: meatmilkmarți, 7 martie, 2017

Potrivit ultimului raport emis de INSSE, importurile de lapte-materie primă au crescut cu 22% în primele 11 luni ale anului 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce exporturile au scăzut cu 37% în aceeaşi perioadă.

Romania a importat lapte-materie primă şi derivate din lapte, cu excepţia branzeturilor, de peste 116 mil. euro în perioada ianuarie-noiembrie 2016 şi a exportat de doar 31 mil. euro, importurile fiind 3,6 ori mai mari decat exporturile.

Principalele ţări din care Romania a importat lapte cu sau fără adaos de zahăr, concentrat/neconcentrat sau acru au fost Unga­ria, Polonia şi Germania, iar princi­palele ţări de destinaţie pentru lapte ro­manesc au fost Bulgaria, Grecia şi Ungaria, potrivit INSSE.

Laptele din import continuă să caştige teren pe piaţa romanească din cauza preţurilor scăzute de achiziţie, în ciuda subvenţiilor pe care fermierii romani le încasează pe cap de vacă.

Amintim ca anul acesta fermierii vor primi peste 730 de euro pe cap de vacă de lapte, cat reprezintă sprijinul cuplat zootehnic pentru vacile de lapte în campania agricolă din 2016, bani ce vor intra în conturile fermierilor anul acesta. În campania din 2015 cuantumul stabilit pentru aceeaşi schemă de sprijin era cu 100 de euro mai mare.

Enzime proteolitice și elastaze utilizate în fabricarea produselor din carne
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 1 februarie 2017

Modificarea permanentă a cererilor consumatorilor de produse din carne, precum și creșterea concurenței la nivel global, provoacă un stimulent fără precedent în rândul furnizorilor de ingrediente destinate sectorului de procesare. Consumatorii cer produse sănătoase, cu niveluri reduse de sare, grăsimi, colesterol, nitriți și calorii,...

DuPont investește 60 mil. de dolari în extinderea producției din Europa
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 12 ianuarie 2017

DuPont Nutrition & Health anunață un plan de investiții de 60 de milioane de dolari în extinderea capacităților de producție din Europa, prin mutarea unor instalații din Statele Unite. Noile capacități vor produce culturi pentru industria lactatelor, punând un accent deosebit de probiotice.   În acest sens, Matthias...