Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Importurile de lapte-materie primă au crescut cu 22 %

Autor: meatmilkmarți, 7 martie, 2017

Potrivit ultimului raport emis de INSSE, importurile de lapte-materie primă au crescut cu 22% în primele 11 luni ale anului 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce exporturile au scăzut cu 37% în aceeaşi perioadă.

Romania a importat lapte-materie primă şi derivate din lapte, cu excepţia branzeturilor, de peste 116 mil. euro în perioada ianuarie-noiembrie 2016 şi a exportat de doar 31 mil. euro, importurile fiind 3,6 ori mai mari decat exporturile.

Principalele ţări din care Romania a importat lapte cu sau fără adaos de zahăr, concentrat/neconcentrat sau acru au fost Unga­ria, Polonia şi Germania, iar princi­palele ţări de destinaţie pentru lapte ro­manesc au fost Bulgaria, Grecia şi Ungaria, potrivit INSSE.

Laptele din import continuă să caştige teren pe piaţa romanească din cauza preţurilor scăzute de achiziţie, în ciuda subvenţiilor pe care fermierii romani le încasează pe cap de vacă.

Amintim ca anul acesta fermierii vor primi peste 730 de euro pe cap de vacă de lapte, cat reprezintă sprijinul cuplat zootehnic pentru vacile de lapte în campania agricolă din 2016, bani ce vor intra în conturile fermierilor anul acesta. În campania din 2015 cuantumul stabilit pentru aceeaşi schemă de sprijin era cu 100 de euro mai mare.

Proteine funcționale de origine animală pentru produsele din carne de pasăre
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 5 octombrie 2017

Produsele din carne de pasăre pot fi preparate într-o mare varietate. Caracteristicile de calitate ale cărnii brute, în principal reprezentate de compoziția chimică și proprietățile funcționale, joacă un rol-cheie în calitatea produselor finale. Însă, pentru realizarea unui produs de succes este nevoie, pe lângă o carne de...

TRUMF International sărbătorește 25 de ani de activitate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 27 septembrie 2017

(Comunicat) De 25 de ani, TRUMF International s.r.o. a furnizat pe piață condimente și amestecuri de condimente destinate în scopuri profesionale. Vă vom dezvălui povestea de succes a companiei TRUMF International s.r.o.   Povestea companiei TRUMF International s.r.o. a început in 1991, cand s-au intalnit cei doi viitori...