Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: În ianuarie, comerțul cu alimente a crescut cu 11,6 %

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 16 martie, 2016

Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în ianuarie, în termeni nominali, cu 2,4% faţă de luna similară de anul trecut, potrivit datelor INSSE publicate ieri.

 

Creşterea a fost determinată de evoluţia ascendentă din comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,6%), comerţul cu ridicata nespecializat (+8,2%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,4%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+5,1%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,5%).

 

Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-8,9%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-2,3%) şi la comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-1,4%).

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...