Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Producţia animală obţinută în anul 2017 (Raport anual)

Autor: meatmilkluni, 2 iulie, 2018

(Comunicat)  În anul 2017 faţă de anul precedent, greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a crescut la ovine şi caprine, la păsări şi a scăzut la bovine şi la porcine.

 

În anul 2017 faţă de anul precedent, producţia de lână a crescut, iar producţiile de lapte şi de ouă au scăzut.

 

În anul 2017 comparativ cu anul 2016 s-au constatat următoarele:  greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 2,0% la păsări şi cu 1,8% la ovine şi caprine şi a scăzut cu 4,9% la bovine, cu 0,9% la porcine şi cu 0,1% pe total;  producţia totală de lapte a fost cu 3,2% mai mică; producţia de lână a crescut cu 0,6%;  producţia de ouă a scăzut cu 3,0%.

 

În anul 2017 comparativ cu anul 2016, în structura producţiei de carne s-au înregistrat creşteri ale ponderii producţiei de carne de de pasăre (+0,8 puncte procentuale) şi de carne de ovine şi caprine (+0,1 pp) şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de porcine (-0,2 pp) şi de carne de bovine (-0,7 pp).

 

Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2017 a fost de 40385 mii hectolitri, cu 1417 mii hectolitri (-3,4%) sub nivelul anului precedent.

 

S-au înregistrat scăderi în regiunile de dezvoltare Sud Vest–Oltenia (-9,2%), Sud-Est (-8,9%), Bucureşti- Ilfov (-7,9%), Sud Muntenia (-5,8%), Nord-Est (-4,2%) şi Vest (-4,0%) şi creşteri în regiunile de dezvoltare Centru (+2,1%) şi Nord–Vest (+1,0%).

 

ACVBR a Primit Certificarea Internațională pentru Registrul Genealogic
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 iunie 2018

(Comunicat) Asociaţia Crescătorilor de Vaci “Balţată Românească” tip Simmental (ACVBR tip Simm) a primit Certificatul de recunoaștere internațională pentru registrul genealogic, menținut și condus de aceasta (conform documentului atașat).   România se aliniază astfel, la nivel mondial, cu statele care dețin registre...

Manipularea violentă, bunăstarea și productivitatea suinelor
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

Modul în care tratăm porcii în fermă poate avea consecințe importante pentru bunăstarea și productivitatea lor. Cercetările au arătat în repetate rânduri că porcii expuși la tehnici de manipulare negative, cum ar fi lovituri, palme, împingeri, strigăte și mișcări rapide pot avea rate mai scăzute de reproducere și creștere....