Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Producția de carne și lapte în 2016 (Infografic)

Autor: meatmilkvineri, 30 iunie, 2017

Potrivit INSSE, în  anul  2016  faţǎ  de  anul  2015, producţia  totală de carne de porcine a crescut cu 4,6%.

În anul 2016 faţă de anul precedent, greutatea animalelor destinate sacrificării  pentru consum a crescut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine şi a scăzut la păsări.   În anul 2016 faţă de anul precedent, producţiile de lapte, lână şi ouă au scăzut.

 

În anul 2016 comparativ cu anul 2015 s‐au constatat următoarele:   greutatea  animalelor  şi  păsărilor  destinate  sacrificării  pentru  consum  a  crescut  cu  2,3%  pe  total,  cu 4,6% la porcine, cu 3,6%  la ovine şi caprine şi cu 3,0% la bovine, iar la păsări a scăzut cu 0,5%;    producţia totală de lapte a fost cu 2,1% mai mică;

producţia de lână a scăzut cu 0,3%;

producţia totală de ouă a scăzut cu 5,7%.

 

În  anul  2016  comparativ  cu  anul  2015,  în  structura  producţiei  de  carne  s‐au  înregistrat  creşteri  ale  ponderii   producţiei de carne de porcine  (+0,9 puncte procentuale), de carne de bovine (+0,1 pp) şi de carne de ovine şi  caprine  (+0,1 pp) şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de pasăre (‐1,1 pp).

 

Producţia totală de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2016 a fost de 41802 mii hectolitri, cu 600 mii hectolitri (‐1,4%) sub nivelul anului precedent. S‐au înregistrat scăderi în regiunile de dezvoltare Nord‐ Est  (‐4,3%), Nord–Vest  (‐4,3%), Sud Vest–Oltenia  (‐1,4%) şi Sud‐Est  (1,1%) şi creşteri în regiunile de dezvoltare Bucureşti‐Ilfov (+11,0%), Vest (+4,4%), Sud Muntenia (+2,4) şi Centru (+0,2%).

Protecția specifică a bovinelor de carne în perioadele friguroase
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 4 octombrie 2017

Dincolo de paralela 45, iarna este un fapt de viață în care temperaturile severe, perioadele frecvente de vânt periculos și viscolele sunt obișnuite. În aceste condiții, protejarea bovinelor pentru carne, ca raspuns la expunerea la frig sever, prin creșterea ratei lor metabolice (ritm cardiac, respirație și flux sanguin), este...

INSSE: Efectivele de bovine și porcine la 1 iunie 2017
Autor: meatmilk  /   luni, 25 septembrie 2017

(Comunicat) Potrivit ultimului comunicat emis de INSSE, la 1 iunie 2017, faţă de aceeaşi dată a anului 2016, efectivele de bovine au scăzut cu 3,3% pe total şi cu 2,5% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de bovine la 1 iunie 2017 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 iunie 2016, se constată că ponderea...