Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Producția de carne și lapte în 2016 (Infografic)

Autor: meatmilkvineri, 30 iunie, 2017

Potrivit INSSE, în  anul  2016  faţǎ  de  anul  2015, producţia  totală de carne de porcine a crescut cu 4,6%.

În anul 2016 faţă de anul precedent, greutatea animalelor destinate sacrificării  pentru consum a crescut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine şi a scăzut la păsări.   În anul 2016 faţă de anul precedent, producţiile de lapte, lână şi ouă au scăzut.

 

În anul 2016 comparativ cu anul 2015 s‐au constatat următoarele:   greutatea  animalelor  şi  păsărilor  destinate  sacrificării  pentru  consum  a  crescut  cu  2,3%  pe  total,  cu 4,6% la porcine, cu 3,6%  la ovine şi caprine şi cu 3,0% la bovine, iar la păsări a scăzut cu 0,5%;    producţia totală de lapte a fost cu 2,1% mai mică;

producţia de lână a scăzut cu 0,3%;

producţia totală de ouă a scăzut cu 5,7%.

 

În  anul  2016  comparativ  cu  anul  2015,  în  structura  producţiei  de  carne  s‐au  înregistrat  creşteri  ale  ponderii   producţiei de carne de porcine  (+0,9 puncte procentuale), de carne de bovine (+0,1 pp) şi de carne de ovine şi  caprine  (+0,1 pp) şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de pasăre (‐1,1 pp).

 

Producţia totală de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2016 a fost de 41802 mii hectolitri, cu 600 mii hectolitri (‐1,4%) sub nivelul anului precedent. S‐au înregistrat scăderi în regiunile de dezvoltare Nord‐ Est  (‐4,3%), Nord–Vest  (‐4,3%), Sud Vest–Oltenia  (‐1,4%) şi Sud‐Est  (1,1%) şi creşteri în regiunile de dezvoltare Bucureşti‐Ilfov (+11,0%), Vest (+4,4%), Sud Muntenia (+2,4) şi Centru (+0,2%).

CE a aprobat o nouă metotă de asomare a puilor din fermele avicole
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 31 mai 2018

Cercetarea globală care vizează îmbunătățirea bunăstării păsărilor în timpul producției din fermele avoicole a dus la o modificare a legislației Uniunii Europene.   Noul regulament, care a intrat în vigoare la 18 mai în Uniunea Europeană, permite asomarea cu presiune atmosferică scăzută (LAPS), care se dovedește a fi...

Controale ANSVSA în centrele de colectare ale bovinelor destinate exportului în Turcia
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) Inspectorii sanitari veterinari controlează toate centrele de colectare ale bovinelor autorizate pentru export în Turcia. Totodată, medicii veterinari nu vor mai certifica transporturi de bovine destinate exportului în Turcia, cu excepția celor care au fost notificate de către operatorii economici până la această dată...