Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Sacrificările și producția de carne în 2015 (Raport anual)

Autor: Meat MIlkluni, 4 iulie, 2016

Potrivit ultimului raport emis de INSSE, în anul 2015, comparativ cu anul 2014, sacrificările de bovine, porcine, ovine, caprine şi de păsări în unitățile industriale specializate (abatoare) au înregistrat o tendință ascendentă.

 

Sacrificările de animale şi păsări din unitățile industriale

 

În anul 2015, sacrificările de bovine în unități industriale specializate, după  numărul de capete, au crescut față de anul precedent cu 52,7%, iar sacrificările de porcine au crescut cu 1,4%. Față de anul precedent, producția de carne de bovine a crescut cu 52,3%, iar cea de porcine a crescut cu 1,7%.

 

Numărul de ovine  şi caprine sacrificate în unitățile industriale specializate a crescut față  de anul precedent cu 91,4%, iar producția de carne de ovine şi caprine a crescut, de asemenea, cu 91,5%. Numărul de păsări sacrificate în abatoare a crescut față de anul 2014 cu 7,5%, iar producția de carne de pasăre a crescut cu 8,3%.

 

Repartiția pe zone geografice

 

Sacrificările de bovine au fost preponderente în regiunile Nord‐Est (50,6%), Nord‐Vest (11,7%), Sud‐Muntenia (11,6%) şi Sud‐Vest Oltenia (10,1%).

 

Sacrificările de porcine au deținut cele mai mari ponderi în regiunile: Vest (peste 30,0%), Sud‐Muntenia (18,3%), Nord‐Est (12,0%), Nord‐Vest (11,4%), Sud‐Est (11,2%) şi Centru (11,1%), iar sacrificările de ovine şi caprine, în regiunile Vest (35,3%), Sud‐Muntenia (28,4%) şi Sud‐Est (20,1%). În anul 2015, sacrificările de păsări au fost preponderente în regiunile Sud‐Est (24,3%), Nord‐Est (22,7%), Sud‐Muntenia (19,4%), Centru (13,6%) şi Nord‐Vest (11,0%), se rată în raportul INSSE. (Pentru detalii, dați click pe imagini)

 

ins c 1

ins c 2

ins c 3

ins c 4

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirmat participarea la Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirma participarea ca speaker la Expo-Conferința Internațională Meat Milk 2018, care va începe joi, 10 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României față de noile realități ale...

Invitații emisiunii Meat.Milk din 27 aprilie au fost Dorin Cojocaru și Florin Căpățână
Autor: meatmilk  /   luni, 30 aprilie 2018

Emisiunea Meat.Milk din seara de 27 aprilie 2018 i-a avut ca invitați pe domnii Dorin Cojocaru-Președinte APRIL și Florin Căpățână-Vicepreședinte AMRCR și Director de Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționalizate Carrefour.     În cadrul emisiunii, domnul Florin Căpățână a descris pe scurt evenimentul derulat în...