Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Sacrificările și producția de carne la 30 iunie (Info-Grafic)

Autor: Meat MIlkluni, 8 august, 2016

Potrivit INSSE, in luna iunie 2016 faţă de aceeaşi lună a anului anterior,  numărul  bovinelor  sacrificate  în  abatoare  a  crescut  de  peste 1,5 ori. 

În luna iunie 2016 faţă de luna mai 2016 numărul animalelor şi păsărilor sacrificate a  scăzut  la  toate  speciile;  greutatea  în  carcasă  a  acestora  a  crescut  la  bovine,  iar  la  celelalte specii a scăzut.

În comparaţie cu luna iunie 2015 numărul animalelor şi păsărilor sacrificate a crescut la porcine şi la ovine şi caprin, iar la bovine şi păsări a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine a scăzut.

(Pentru detalii, dați click pe imagini)

insse 1

INSSE 2

INSSE 3

România, ca o țară de vânzare
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 20 septembrie 2017

”Investițiile în sectorul alimentar din România reprezintă o oportunitate pentru companiile străine, datorită resurselor naturale disponibile, a numărului mare de consumatori și al statutului acestei țări. Agricultura, prelucrarea produselor alimentare și marketingul se caracterizează prin procente diferite de investiții străine....

Financial times: De ce a ajuns prețul untului la un nivel record?
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 septembrie 2017

Un deficit de aprovizionare combinat cu cererea crescândă au readus prețurile cu ridicata ale untului la un nivel record, se afirmă într-o analiză publicată în ediția de ieri a unuia dintre cele mai prestigioase instituții de presă din lume, Financial Times, semn că problema untului este globală și că naște temeri pe plan mondial....