Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Sacrificările și producția de carne la 30 iunie (Info-Grafic)

Autor: Meat MIlkluni, 8 august, 2016

Potrivit INSSE, in luna iunie 2016 faţă de aceeaşi lună a anului anterior,  numărul  bovinelor  sacrificate  în  abatoare  a  crescut  de  peste 1,5 ori. 

În luna iunie 2016 faţă de luna mai 2016 numărul animalelor şi păsărilor sacrificate a  scăzut  la  toate  speciile;  greutatea  în  carcasă  a  acestora  a  crescut  la  bovine,  iar  la  celelalte specii a scăzut.

În comparaţie cu luna iunie 2015 numărul animalelor şi păsărilor sacrificate a crescut la porcine şi la ovine şi caprin, iar la bovine şi păsări a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine a scăzut.

(Pentru detalii, dați click pe imagini)

insse 1

INSSE 2

INSSE 3

Financial times: De ce a ajuns prețul untului la un nivel record?
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 septembrie 2017

Un deficit de aprovizionare combinat cu cererea crescândă au readus prețurile cu ridicata ale untului la un nivel record, se afirmă într-o analiză publicată în ediția de ieri a unuia dintre cele mai prestigioase instituții de presă din lume, Financial Times, semn că problema untului este globală și că naște temeri pe plan mondial....

Cine face jocurile pe piața producției de carne și lapte?
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 9 iunie 2017

Revenim la Raportul Ambasadei Olandei, intitulat ”Food Sector in Romania 2016”, oprindu-ne, de această dată, asupra părților care analizează producția primară de lapte și carne din România. Reamintim că raportul, transmis către guvernul de la Haga în primăvara acestui an, este un document oficial, fapt care ne dovedește încă o...