Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Sacrificările și producția de carne la 30 iunie (Info-Grafic)

Autor: Meat MIlkluni, 8 august, 2016

Potrivit INSSE, in luna iunie 2016 faţă de aceeaşi lună a anului anterior,  numărul  bovinelor  sacrificate  în  abatoare  a  crescut  de  peste 1,5 ori. 

În luna iunie 2016 faţă de luna mai 2016 numărul animalelor şi păsărilor sacrificate a  scăzut  la  toate  speciile;  greutatea  în  carcasă  a  acestora  a  crescut  la  bovine,  iar  la  celelalte specii a scăzut.

În comparaţie cu luna iunie 2015 numărul animalelor şi păsărilor sacrificate a crescut la porcine şi la ovine şi caprin, iar la bovine şi păsări a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine a scăzut.

(Pentru detalii, dați click pe imagini)

insse 1

INSSE 2

INSSE 3

Până în 2050, producția de carne și lapte trebuie redusă cu 50%
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 17 septembrie 2018

Sectorul european al creșterii animalelor a depășit limitele sigure pentru emisiile de gaze cu efect de seră, fluxurile de nutrienți și pierderea biodiversității fiind în pericol, se arată într-un studiu realizat de Greenpeace și Fundația Rise, citat de cotidianul britanic The Guardian, care avertizează: Până în anul 2050,...

Încotro se îndreaptă sectorul de carne al României?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 14 septembrie 2018

Ca jurnalist, dacă vrei să scapi de problema unui titlu, începi cu ”Încotro...”. Ei, bine, de data asta, din păcate, titlul se justifică din plin, pentru că, măcar dacă ne gândim la sectorul de carne, haosul pare a fi instalat din cauza evoluției pestei porcine africane. Așadar, haideți să vedem cum stăm și, mai ales, haideți...