Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Sacrificările și producția de carne la 31 mai (Infografic)

Autor: Maria Demetriadluni, 11 iulie, 2016

Potrivit ultimului raport al INSSE, în luna mai 2016, numărul ovinelor  şi caprinelor sacrificate a scăzut de aproape 5 ori față  de luna precedentă.

 

În luna mai 2016 față de luna aprilie 2016 a crescut numărul de bovine sacrificate, în timp ce numărul de păsări, porcine, ovine  şi caprine a scăzut; greutatea în carcasă  a acestora a crescut la bovine şi păsări şi a scăzut la porcine, ovine şi caprine.

 

În comparație cu luna mai 2015 a crescut atât numărul cât şi greutatea în carcasă la porcine şi păsări, în timp ce la bovine, ovine şi caprine au scăzut. (Pentru detalii, dați click pe imagini)

 

c 1

c 2

c 3

FAO: Prețul materiilor prime alimentare rămân stabile
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 februarie 2018

(Comunicat) Sezonul de comercializare curent (2017/18) se estimează să se încheie cu un bilanț record pentru grâu și porumb în urma recoltelor mai bune decât cele anticipate anterior, se arată în cele mai recente previziuni ale FAO.    "Piețele globale ale tuturor cerealelor importante rămân bine echilibrate, susținute...

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum,...