Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)

Autor: meatmilkvineri, 19 octombrie, 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.

 

În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei ramurii agricole la nivel naţional.

 

În anul 2017 producţia vegetală a înregistrat creşteri cuprinse între (+37,1%) în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia şi (+7,8%) în regiunea de dezvoltare Centru.

 

La producţia animală în anul 2017 s-au înregistrat creşteri cuprinse între (+ 4,5%) în regiunea Vest şi (+0,4%) în regiunea de dezvoltare Sud-Est. Scăderile la producţia animală s-au situat între (-3,2%) în regiunea de dezvoltare Nord-Est şi (-2,1%) în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia.

 

Valoarea producţiei ramurii agricole a fost în anul 2017 de 78494 mil.lei. Cele mai mari valori s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia, urmată de regiunile Sud-Est şi Nord-Est, iar cele mai mici valori în regiunile de dezvoltare Centru, Vest şi Nord-Vest. Regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov are o importanţă nesemnificativă din punct de vedere agricol.

 

Structura valorii producţiei ramurii agricole în anul 2017 este asemănătoare cu cea din anul precedent. La producţia vegetală ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (20,9%), Sud-Est (19,2%) şi Nord-Est (14,3%), iar la producţia Producţia ramurii agricole-Producţia vegetală Producţia animală, Regiunea Nord-Vest Regiunea Centru Regiunea Nord-Est Regiunea Sud-Est Regiunea Sud-Muntenia Regiunea Bucureşti-Ilfov Regiunea Vest Regiunea Sud-Vest Oltenia animală revine regiunilor de dezvoltare Nord-Est (18,9%), Sud-Muntenia (15,7%) şi NordVest, respectiv Centru (14,6%).

 

MADR: România va exporta bovine în Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 28 februarie 2019

(Comunicat) În urma eforturilor Guvernului României și a demersurilor diplomatice din ultima perioadă, schimburile comerciale în domeniul agroalimentar cu Republica Iran înregistrează o evoluție îmbucurătoare, fapt ce este dovedit de deblocarea exporturilor de bovine.   Astfel, în urma negocierilor purtate între Autoritatea...

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în luna decembrie 2018 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   joi, 14 februarie 2019

(Comunicat) În luna decembrie 2018 faţă de luna decembrie 2017, numărul sacrificărilor a crescut la ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine şi la porcine a scăzut.   Greutatea în carcasă a crescut la păsări şi a scăzut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine.   În anul 2018 comparativ cu anul...