Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Valoarea producției agrozootehnice în 2015 (Date definitive)

Autor: Meat MIlkjoi, 27 octombrie, 2016

Potrivit Raportului definitiv emis de INSSE, în anul 2015 valoarea producţiei ramurii agricole a scăzut cu 6,8% comparativ cu anul 2014.  Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2015 faţă de anul 2014 a fost 93,2% pe total, 89,3%, la producţia vegetală şi 101,5% la producţia animală.  

 

În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2015 contribuind cu numai 1,2 % la valoarea producţiei ramurii agricole la nivel naţional.

 

Producţia vegetală a înregistrat scăderi cuprinse între (-18,6 %) în regiunea de dezvoltare Nord-Est şi (-4,0 %) în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia. La producţia animală creşterile s-au situat între (+4,7 %) în regiunea de dezvoltare Nord-Est şi (+0,3% ) în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, iar scăderile s-au situat între (-4,4 %) în regiunea de dezvoltare Sud –Est şi (-3,0% ) în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov.

 

Valoarea producţiei ramurii agricole a fost în anul 2015 de 68750 mil.lei. Cele mai mari valori s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia, urmată de regiunile Sud-Est şi Nord-Est, iar cele mai mici în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, regiune agricolă de mică importanţă, relevă raportul INSSE.

 

Structura valorii producţiei ramurii agricole în anul 2015 este asemănătoare cu cea din anul precedent. La producţia vegetală ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (21,4%), Sud-Est (18,9%) şi Nord-Est (15,0%), iar la producţia animală revine regiunilor de dezvoltare Nord-Est (19,4%), Sud-Muntenia (15,8%) şi Centru (14,6%), concluzionează INSSE.

ins1

ins2

ins3

Până în 2050, producția de carne și lapte trebuie redusă cu 50%
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 17 septembrie 2018

Sectorul european al creșterii animalelor a depășit limitele sigure pentru emisiile de gaze cu efect de seră, fluxurile de nutrienți și pierderea biodiversității fiind în pericol, se arată într-un studiu realizat de Greenpeace și Fundația Rise, citat de cotidianul britanic The Guardian, care avertizează: Până în anul 2050,...

Încotro se îndreaptă sectorul de carne al României?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 14 septembrie 2018

Ca jurnalist, dacă vrei să scapi de problema unui titlu, începi cu ”Încotro...”. Ei, bine, de data asta, din păcate, titlul se justifică din plin, pentru că, măcar dacă ne gândim la sectorul de carne, haosul pare a fi instalat din cauza evoluției pestei porcine africane. Așadar, haideți să vedem cum stăm și, mai ales, haideți...