Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INSSE: Vânzările de alimente au crescut în ianuarie cu 26 %

Autor: Maria Demetriadvineri, 4 martie, 2016

Ultimul raport al INSSE indică faptul că vânzările de produse alimentare continuă să fie motorul consumului (plus 26% în ritm anual), dar reducerea TVA de la 24% la 20% de la 1 ianuarie a majorat vânzările de bunuri nealimentare cu 10,6%. 
Consumul a crescut cu 15,6% în luna ianuarie faţă de perioada similară din anul anterior, având cel mai bun început de an de după 2008, ultimul an de boom economic pentru România. Astfel, consumul continuă trendul pozitiv de anul trecut, când a încheiat cu un plus de 8,9%.

 

„Vânzările din ianuarie în comerţul cu amănuntul reprezintă cea mai puternică expansiune anuală după septembrie 2008, semnalând o cerere privată foarte puternică la începutul noului an. Asemenea creşteri puternice subliniază şi potenţialul pentru acumularea unor presiuni inflaţioniste mult mai mari pe fondul cererii interne“, a spune Ciprian Dascălu, economist-şef al ING Bank.

România a avut în ianuarie a doua cea mai mare scădere de preţuri din UE, după Polonia, conform Eurostat. Preţurile de consum au scăzut în ianuarie cu 2,1% comparativ cu aceeaşi lună din 2015 ( inflaţie anuală de minus 2,1%).

 

Însă majorarea puternică a consumului poate transforma mai repede decât se credea „inflaţia negativă“ într-una pozitivă determinând o intervenţie a BNR care ar putea majora dobânda-cheie, lucru ce va scumpi creditul în lei, temperând puţin cererea de consum.

Meat Milk 2019: Workshop-urile Carne și Lapte, momente de interes maxim
Autor: Meat MIlk  /   marți, 5 martie 2019

Ca în fiecare an, Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care își va desfășura lucrările acestei ediții în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va aduce în fața fermierilor și procesatorilor de carne și lapte cele mai noi informații științifice și tehnologice din domeniile vizate.   Și de...

Five Continents Group Răchiți a devenit Partener Silver al conferinței Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   marți, 5 martie 2019

Unul dintre cei mai importanți și prestigioși procesatori români de lapte, Five Continents Group Răchiți, din Botoșani, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat Milk 2019, urmând ca, în zilele de 30 și 31 mai, când va avea loc evenimentul, să își expună ultimele produse lactate la standul pe care îl va...