Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Institutii oficiale pe internet

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Daca doriti sa fiti la curent cu noile legi adoptate pe teritoriul României sau cu legislatia care se aplica in blocul comunitar, puteti sa aflati toate acestea de pe internet, urmarind site-urile web ale institutiilor responsabile pentru schimbarile legislative.

Camera de Comert si Industrie a României
|www.ccir.ro|
Camera de Comert si Industrie a României (CCIR) este o organizatie neguvernamentala, cu caracter autonom, care sustine interesele comunitatii de afaceri si, in special, pe cele ale membrilor sai, in dialogul cu institutiile statului si organismele internationale. CCIR este o asociatie a mediului de afaceri din România, reunind in rândurile sale intreaga retea de 42 de camere de comert si industrie teritoriale, camere de comert bilaterale si asociatii profesionale.

Camera de Comert si Industrie a României ofera servicii care includ misiuni economice, programe de perfectionare profesionala, organizarea de seminarii si dezbateri, baze de date cu informatii si oportunitati de afaceri contribuind astfel la dezvoltarea afacerilor.

Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie
|www.anarz.eu|
Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie „Prof. dr. G.K. Constantinescu” (A.N.A.R.Z.) este unitate bugetara, cu personalitate juridica, reorganizata in baza H.G. nr.1223/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, care functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Este mandatata de MADR ca autoritate nationala a statului in domeniul ameliorarii si reproductiei animalelor si al administrarii cotelor de lapte, iar printre obiectivele principale se numara elaborarea pe baze stiintifice si manageriale a programelor strategice sectoriale si metodologice de ameliorare si reproductie, inclusiv programe tehnice nationale pentru extinderea si efectuarea controlului oficial al productiilor si al biotehnologiilor de reproductie la toate speciile de animale de ferma, coordonarea activitatilor tehnice complexe de identificare, evaluare, conservare si protectie a patrimoniului genetic national din zootehnie la nivelul standardelor internationale si in relatie de parteneriat tehnic cu organisme nationale si internationale de profil, efectuarea pe baze stiintifice si tehnice avansate a controlului zootehnic al productiilor de origine animala.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale
|www.madr.ro|
Site-ul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MADR) prezinta informatii dintre cele mai variate. Astfel, cititorul este la curent cu agenda ministrului, cu rezultatele inregistrate dupa actiunile ministerului, dar si cu legislatia in vigoare in acest moment, la noi in tara. Nu lipsesc nici informatiile cu privire la facilitatile de finantare pentru fermieri, nici cele legate de activitatile MADR. De asemenea, site-ul prezinta link-uri catre mai multe agentii de stat, implicate in proiectele de agricultura, ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sau Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Exista si o sectiune dedicata afacerilor, cu noutati despre târguri si expozitii, cotatii bursiere sau preturile cerealelor pe principalele piete din România.

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...