Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Institutul de la palas, constanta, nevoit sa se descurce din sursele proprii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Radu Raducu, directorul general al Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas Constanta, a declarat pentru redactorii constanteni de la Cuget Liber ca unitatea nu primeste niciun ban de la bugetul de stat, fiind nevoita sa se descurce din resursele proprii, sa se autofinanteze. Cu toate acestea, activitatea de cercetare in domeniul genetic si al ameliorarii raselor a continuat, informeaza Recolta.eu.

Incepand din 2010, temele de cercetare lansate de ministerele educatiei si agriculturii au disparut. Despre abordarea proiectelor cu finantare europeana nici nu poate fi vorba, din cauza lipsei bonitatii. Sectorul privat are nevoie de roadele cercetarii stiintifice, dar este faramitat in ferme prea mici, care nu pot sustine costurile unor teme de cercetare, scrie ziarul Cuget Liber. In schimb, fermierii achizitioneaza, de la institut, material genetic sau progres genetic (cum il numesc cercetatorii), la preturi inferioare costurilor de cercetare, reusind sa obtina rezultate foarte bune in productie.

Institutul din Palas are 22 cercetatori stiintifici, dintre care 20 cu doctorate si 6 specialisti cu studii superioare pentru sectorul de pro-ductie, care cuprinde 4.000 de ovine si caprine. Salariile cercetatorilor sunt cuprinse intre 1.500 lei si 2.200 lei net.

Radu Raducu considera ca institutul pe care il conduce poate concura cu succes pe piata internationala a cercetarii stiintifice, intrucat are un personal foarte bine pregatit si cu multa experienta.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...