Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Intalnire ansvsa si ucpr cu tema: ouale produse in fermele romanesti

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii ANSVSA si cei ai Uniunii Crescatorilor de Pasari (UCPR) din Romania s-au intalnit pentru a solutiona divergentele aparute, privind ouale de consum produse si comercializate in Romania.

La intalnirea mediata de catre presedintele ANSVSA, Marian Zlotea, au fost prezenti Ilie Van presedintele UCPR, profesor universitar dr. Gheorghe Mencinicopschi si dr. Niculae Lazar, director al Directiei Sanatatea si Bunastarea Animalelor.

Concluzia discutiilor a fost ca ouale produse in fermele romanesti, indiferent de modul in care sunt crescute gainile de la care provin acestea, nu prezinta absolut nici un pericol pentru sanatatea consumatorilor atata timp cat la comercializarea lor sunt respectate normele sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare.

De asemenea, atat domnul Ilie Van, cat si domnul Gheorghe Mencinicopschi si-au asumat deciza Consiliului Stiintific al ANSVSA cu privire la calitatea oualor produse in fermele romanesti luata cu unanimitatea de voturi in sedinta de luni, 1 martie 2010. In urma discutiilor purtate cu acest prilej, presedintele Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania, Prof. Univ. dr. Ilie VAN a anuntat ca va renunta la actiunile incepute in instanta impotriva Prof. Univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...