Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Intalnire ansvsa si ucpr cu tema: ouale produse in fermele romanesti

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii ANSVSA si cei ai Uniunii Crescatorilor de Pasari (UCPR) din Romania s-au intalnit pentru a solutiona divergentele aparute, privind ouale de consum produse si comercializate in Romania.

La intalnirea mediata de catre presedintele ANSVSA, Marian Zlotea, au fost prezenti Ilie Van presedintele UCPR, profesor universitar dr. Gheorghe Mencinicopschi si dr. Niculae Lazar, director al Directiei Sanatatea si Bunastarea Animalelor.

Concluzia discutiilor a fost ca ouale produse in fermele romanesti, indiferent de modul in care sunt crescute gainile de la care provin acestea, nu prezinta absolut nici un pericol pentru sanatatea consumatorilor atata timp cat la comercializarea lor sunt respectate normele sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare.

De asemenea, atat domnul Ilie Van, cat si domnul Gheorghe Mencinicopschi si-au asumat deciza Consiliului Stiintific al ANSVSA cu privire la calitatea oualor produse in fermele romanesti luata cu unanimitatea de voturi in sedinta de luni, 1 martie 2010. In urma discutiilor purtate cu acest prilej, presedintele Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania, Prof. Univ. dr. Ilie VAN a anuntat ca va renunta la actiunile incepute in instanta impotriva Prof. Univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...