Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Întâlnire bilaterală româno-argentiniană

Autor: Ilie Stoianjoi, 7 februarie, 2013

(Comunicat) Ministrul Daniel Constantin a avut o întâlnire cu ambasadorul Argentinei, Excelenţa Sa, dl. Claudio Perez Paladino.

Având în vedere similitudinea dintre păşunile existente în cele două ţări şi potrivit opiniei tehnicienilor din domeniu, s-a concluzionat că există posibilităţi ca experienţa de succes a Argentinei în domeniul zootehniei, atât pentru creșterea bovinelor și ovinelor de lapte, cât și a celor de carne, să poată fi aplicată în România, ţinând cont de faptul că tehnicile dezvoltate pe parcursul anilor au făcut posibilă obţinerea unui rezultat optim în materie de agricultură conservativă şi de creştere a producţiei la hectar.

În cursul discuțiilor, s-a convenit ca specialiști din România să stabilească relații profesionale cu cei din Argentina, în vederea unui eventual transfer de tehnologie către fermierii români.(Biroul de Presă al MADR)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...