Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Întâlnire Daniel Botănoiu-AGROSTAR

Autor: Meat MIlkmarți, 5 martie, 2013

La invitaţia sindicatului AGROSTAR şi a Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, în data de 1 martie 2013, secretarul de stat în cadrul MADR, Dumitru Daniel Botănoiu, a participat la evenimentul „Ferma familială din spaţiul Rural Românesc – un pas spre ferma europeană”.

Acesta a avut loc la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu din Slatina, judeţul Olt şi au participat, alături de preşedintele AGROSTAR, Ştefan Nicolae, preşedintele Consiliului Judeţean, Paul Stănescu, reprezentanţi ai APIA, APDRP, ai Direcţiei Generale pentru Zootehnie, senatori, deputaţi, primari – membri ai Asociaţiei Primarilor de Comune din România şi circa 400 de fermieri.

În cadrul acestei întâlniri au fost dezbătute aspecte privind OUG nr.8 de modificare a Codului Fiscal referitoare la normele de venit, precum şi proiectul de ordonanţă cu privire la comercializarea produselor agricole şi proiectul de lege cu privire la utilizarea pajiştilor. De asemenea, au mai fost discutate oportunităţile de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi au fost oferite informaţii cu privire la Politica Agricolă Comună. (Biroul de Presă al MADR)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...