Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Întâlnire de lucru MADR – AFIR – ARB

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 3 februarie, 2016

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a organizat, vineri, 29 ianuarie la întâlnirea de lucru dintre reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) şi cei ai Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). Evenimentul este parte a întâlnirilor periodice ca urmare a semnării protocolului de colaborare interinstituţional. La eveniment au participat Directorul General AFIR, domnul Andras SZAKAL, Gheorghiță CORBU, consilier al ministrului agriculturii, precum și directori ai direcțiilor tehnice de specialitate din Agenție.

 

Scopul acestor întâlniri a fost acela de a stabili, evalua şi calibra măsurile şi acţiunile semnatarilor protocolului pentru a creşte accesul la finanţarea europeană nerambursabilă a potenţialilor beneficiari ai PNDR.

Printre subiectele abordate au fost clarificarea aspectelor interpretabile cuprinse în Ghidul privind condițiile artificiale, modificarea precum şi completarea HG 226/2015[1] şi a OUG 49/2015[2] pentru a facilita accesul la finanţare a beneficiarilor şi potenţialilor beneficiari ai PNDR.

 

„Aceste întâlniri au rolul de a instituţionaliza şi suda relaţia de parteneriat dintre semnatarii protocolului de colaborare. MADR şi AFIR sunt instituţii cu atribuţii în acordarea de fonduri europene nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală în timp ce Băncile comerciale pot sprijini cofinanţarea proiectelor de către beneficiari.

Este necesar să fie stabilite măsuri comune și concrete la situaţiile cu care ne confruntăm și sperăm că în cel mai scurt timp să eliminăm unele obstacole care îngreunează accesul la creditare a celor ce accesează Programului Naţional de Dezvoltare Rurală,” a declarat Andras SZAKAL, Director General al AFIR.

 

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a decis și asupra modului în care va decurge colaborarea viitoare între AFIR şi ARB, stabilindu-se întâlniri lunare pentru analizarea problemelor punctuale legate de relaţia dintre bănci şi beneficiarii PNDR apărute în implementarea proiectelor. Totodată, colaborarea va cuprinde şi întâlniri cu beneficiarii, organizate în teritoriu.

 

Protocolul de Colaborare MADR – AFIR – ARB poate fi consultat pe pagina de internet www.afir.info, secțiunea Informații utile, Protocoale de colaborare.

[1] HG 226/2015 pentru stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor programului naţional de dezvoltare rurală cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat

[2] OUG 49/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2014-2020 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul garantării

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...