Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Intalniri ale madr cu reprezentantii fermierilor din covasna si brasov

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, a participat, saptamana trecuta, la doua intalniri cu reprezentantii fermierilor din judetele Covasna si Brasov. La evenimentul din Covasna, printre temele discutate s-au aflat: subventiile acordate in sectoarele vegetal si zootehnic, platile efectuate cu intarziere producatorilor de lapte de unii procesatori, accesarea fondurilor structurale, igienizarea terenurilor agricole, situatia sectorului cartofului de samanta, legea arendei, Recensamantul General Agricol 2010 – 2011.

Fermierii au propus imbunatatirea valorificarii productiei la carne prin autorizarea unor puncte locale de sacrificare a animalelor, dupa modelul implementat in Ungaria. In aceeasi zi, ministrul agriculturii a avut o intalnire si cu fermierii din judetul Brasov. Subiectele abordate cu aceasta ocazie au fost: situatia din domeniul zaharului si cota de zahar, necesitatea debirocratizarii accesului la FEADR, transparenta utilizarii acestor fonduri si a unei mai bune informari a beneficiarilor, perfectionarea sistemului de sprijin acordat beneficiarilor pentru ca proiectele sa poata fi sustinute financiar pana la finalizare.

Participantii la intalnire au discutat si despre viitoarea Politica Agricola Comuna, subliniind faptul ca Programul National de Dezvoltare Rurala pentru perioada 2014 – 2020 trebuie sa puna accent pe sprijinirea fermelor mici si a gospodariilor taranesti pentru ameliorarea nivelului de trai din zonele rurale si pentru stimularea economiei locale.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...