Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Intalniri ale madr cu reprezentantii fermierilor din covasna si brasov

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, a participat, saptamana trecuta, la doua intalniri cu reprezentantii fermierilor din judetele Covasna si Brasov. La evenimentul din Covasna, printre temele discutate s-au aflat: subventiile acordate in sectoarele vegetal si zootehnic, platile efectuate cu intarziere producatorilor de lapte de unii procesatori, accesarea fondurilor structurale, igienizarea terenurilor agricole, situatia sectorului cartofului de samanta, legea arendei, Recensamantul General Agricol 2010 – 2011.

Fermierii au propus imbunatatirea valorificarii productiei la carne prin autorizarea unor puncte locale de sacrificare a animalelor, dupa modelul implementat in Ungaria. In aceeasi zi, ministrul agriculturii a avut o intalnire si cu fermierii din judetul Brasov. Subiectele abordate cu aceasta ocazie au fost: situatia din domeniul zaharului si cota de zahar, necesitatea debirocratizarii accesului la FEADR, transparenta utilizarii acestor fonduri si a unei mai bune informari a beneficiarilor, perfectionarea sistemului de sprijin acordat beneficiarilor pentru ca proiectele sa poata fi sustinute financiar pana la finalizare.

Participantii la intalnire au discutat si despre viitoarea Politica Agricola Comuna, subliniind faptul ca Programul National de Dezvoltare Rurala pentru perioada 2014 – 2020 trebuie sa puna accent pe sprijinirea fermelor mici si a gospodariilor taranesti pentru ameliorarea nivelului de trai din zonele rurale si pentru stimularea economiei locale.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...