Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Intalniri ale madr cu reprezentantii fermierilor din covasna si brasov

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, a participat, saptamana trecuta, la doua intalniri cu reprezentantii fermierilor din judetele Covasna si Brasov. La evenimentul din Covasna, printre temele discutate s-au aflat: subventiile acordate in sectoarele vegetal si zootehnic, platile efectuate cu intarziere producatorilor de lapte de unii procesatori, accesarea fondurilor structurale, igienizarea terenurilor agricole, situatia sectorului cartofului de samanta, legea arendei, Recensamantul General Agricol 2010 – 2011.

Fermierii au propus imbunatatirea valorificarii productiei la carne prin autorizarea unor puncte locale de sacrificare a animalelor, dupa modelul implementat in Ungaria. In aceeasi zi, ministrul agriculturii a avut o intalnire si cu fermierii din judetul Brasov. Subiectele abordate cu aceasta ocazie au fost: situatia din domeniul zaharului si cota de zahar, necesitatea debirocratizarii accesului la FEADR, transparenta utilizarii acestor fonduri si a unei mai bune informari a beneficiarilor, perfectionarea sistemului de sprijin acordat beneficiarilor pentru ca proiectele sa poata fi sustinute financiar pana la finalizare.

Participantii la intalnire au discutat si despre viitoarea Politica Agricola Comuna, subliniind faptul ca Programul National de Dezvoltare Rurala pentru perioada 2014 – 2020 trebuie sa puna accent pe sprijinirea fermelor mici si a gospodariilor taranesti pentru ameliorarea nivelului de trai din zonele rurale si pentru stimularea economiei locale.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...