Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Intalniri intre reprezentanti ai guvernului si producatorii de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Andreea Paul Vass, consilier de stat pe probleme economice al primului ministru, s-a intalnit in 13 si 14 ianuarie cu reprezentantii asociatiilor profesionale din industria carnii din Moldova, pentru dezbaterea principalelor probleme ridicate de industria de profil, in contextul obtinerii de catre tara noastra a dreptului de a exporta carne de porc si produse din carne de porc in Uniunea Europeana si in tarile terte, informeaza Agerpres.

Conform consilierului guvernamental Decizia ne ofera o noua posibilitate de stimulare a exporturilor, in conditiile in care potentialul crescatorilor si procesatorilor de carne de porc de a participa la comertul intra-UE si la export este estimat la valori cuprinse intre 300 si 600 de milione de euro anual, a declarat Andreea Paul Vass.

Programul mai include si intalniri cu presedintele Uniunii Nationale a Cescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van, cu Ioan Ladosi, reprezentant al Patronatului Roman al Carnii de Porc si cu presedintele Asociatiei Romane a Carnii, Radu Timis. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...